ATENŢIE! Cornurile cu ciocolată conţin ALCOOL şi sunt periculoase pentru copii

Alcoolul este un ingredient nelipsit din cele mai gustoase cornuri cu ciocolată. Specialiştii spun că un croissant cu ciocolată pe zi este suficient ca să-i faceţi pe cei mici dependenţi de alcool.

06 feb. 2013, 08:18
ATENŢIE! Cornurile cu ciocolată conţin ALCOOL şi sunt periculoase pentru copii

Un delicios croissant cu ciocolată poate fi extrem de periculos pentru copii, pentru că, fără excepţie, cele mai cunoscute şi vândute cornuri cu ciocolate conţin alcool etilic. Acest fapt este confirmat de către specialistul în nutriţie Gheorghe Mencinicopschi.

Ceea ce mulţi consumatori poate că nu ştiu, este că alcoolul, în combinaţie cu zaharurile şi cu proteinele, are efecte şi mai toxice asupra ficatului copilului. Nutriţionistul Gheorghe Mencinicopschi a explicat că această combinaţie are efectul unei beţii asupra copilului.

Gama produselor alimentare care conţin alcool este foarte mare, din păcate, iar printre ele se află şi cornurile cu ciocolată. Problema la aceste alimente dulci, care mănâncă alcool, şi pe care le mănâncă copiii este reprezentantă de combinaţia de alcool cu zahăr, care are un efect negativ asupra ficatului lor. Ficatul copiilor este imatur din punct de vedere chimic, el procesează extrem de greu alcoolul, pentru că prima fază de procesare a alcoolului este în hepatocit, în celulele ficatului. Acolo se face trecerea alcoolului dintr-o formă mai puţin toxică, aşa cum este când îl ingerăm, într-o formă extrem de toxică, care se cheamă acetaldehida. Această acetaldehidă, dacă nu poate fi procesată imediat de către ficat, trece în sânge şi ajunge la creier. Copiii au o toleranţă foarte mică la alcoolul etilic şi, în felul acesta, creierul lor este intoxicat şi în timp se poate instala această adicţie, un fel de dependenţă„, a declarat Gheorghe Mencinicopschi la România TV.