ATENŢIE, PĂRINŢI! Telefoanele, tabletele şi calculatoarele, PERICULOASE pentru copii

Copiii pot suferi de depresie infantilă dacă se joacă prea mult pe tabletele elctronice. Telefoanele de ultimă generaţie, tabletele electronice şi calculatoarele performante au devenit obligatorii pentru orice copil răsfăţat. Mai multe studii realizate în Marea Britanie arată că eşecul şcolar este direct proporţional cu timpul alocat utilizării acestor aparate.

09 apr. 2013, 07:31
ATENŢIE, PĂRINŢI! Telefoanele, tabletele şi calculatoarele, PERICULOASE pentru copii

Într-o lucrare publicată în ziarul britanic The Guardian, oamenii de ştiinţă din Anglia menţionează, cu îngrijorare, că utilizarea tabletei electronice nu este deloc utilă copiilor.

Tot mai mulţi copii de patru sau chiar trei ani ştiu să folosească dispozitivele electronice, să joace jocuri pe calculator sau să utilizeze alte aplicaţii pe computer, mai bine decât adulţii. Cercetătorii britanici au demonstrat că deşi acest lucru pare a fi o dezvoltare incredibilă a minţii umane, costul ei este enorm, putând, efectiv, distruge copilul.

Citeşte şi Tu ştii ce face copilul tău pe Internet? Ce pericole se ascund în spatele prieteniilor virtuale

Cu cât un copil petrece mai mult timp în faţa calculatorului şi cu cât face mai puţin exerciţiu fizic, cu atât este mai predispus la boli metabolice. Gageturile folosite excesiv de copii duc la depresie infantilă, la abilităţi sociale sărace şi dăunează capacităţii fireşti a unui copil de a empatiza.

„Vedem tot mai des chiar şi în maşini personale părinţi care vorbesc la telefon, iar copilul ţinut ocupat cu tableta sau pe smartphone. Utilizatea device-urilor trebuie să se facă însă întotdeauna cu măsură. Este bine ca părinţi să urmărească activitatea copiilor prin instalarea programelor de parenting control”, a declarat la România TV Cătălina Florea, psihoterapeut şi director al Asociaţiei Telefonul Copilului.

Mai mult, majoritatea copiilor şi tinerilor au obiceiul de a ronţăi chipsuri, alune, dulciuri când stau în faţa televizorului sau a calculatorului, iar acest lucru face ca tot mai mulţi tineri să devină obezi, să aibă carii, să sufere de tulburări digestive.

Citeşte şi Aplicaţii care îi ajută pe părinţi să monitorizeze felul în care copiii lor folosesc Internetul

Potrivit studiilor, părinţii sunt principalii vinovaţi. Ei folosesc gadgeturile de ultimă generaţie pentru a-şi înlocui absenţa din viaţa propriilor copii.

Limitarea timpului petrecut în faţa ecranelor plate ar putea fi cheia spre o viaţă normală pentru toţi copiii.