ATENTAT TERORIST, dejucat la Eurovision. 40 de persoane au fost arestate

Azerbaidjanul a dejucat un atentat terorist în timpul concursului Eurovision 2012, organizat săptămâna trecută la Baku, şi a arestat zeci de presupuşi suspecţi, a anunţat, miercuri, ministerul de Apărare azer. 

RomaniaTV.net
30 mai 2012, 09:56
ATENTAT TERORIST, dejucat la Eurovision. 40 de persoane au fost arestate

„Principalul scop al grupării era să organizeze acţiuni teroriste în Baku în timpul Eurovisionului. Ca rezultat al măsurilor pe care le-am luat, 40 de membri ai grupării au fost arestaţi”, a anunţat ministerul Naţional de Apărare din Azerbaijan. 

Gruparea plănuia atacuri asupra sălii de concert unde a fost organizat concursul Eurovision, asupra preşedintelui azer Ilham Aliyev, asupra poliţiei, hotelurilor unde erau cazaţi străinii, asupra moscheilor şi a altor instituţii ale statului.

Aceştia „au obţinut bilete la Eurovision cu scopul de a comite un act terorist la Baku Crystal Hall„, unde a fost organizat concursul, informează naharnet.com

Serviciile de securitate au reţinut 40 de membri ai grupării în timpul mai multor operaţiuni în Baku, Ganja, Sumgayit şi în alte regiuni ale ţării. Unii au opus rezistenţă armată şi unul a fost ucis.

Informaţia nu a fost făcută publică mai devreme pentru a nu provoca panică în rândul cetăţenilor şi a străinilor veniţi pentru concurs.