ATENTAT în Boston. Obama: Nu ştim încă cine a făcut asta

Preşedintele SUA, Barack Obama, a vorbit, luni, americanilor, la trei ore după exploziile care au creat panică şi groază în Boston, însă a evitat să pronunţe cuvântul "atentat", cu toate că FBI a catalogat evenimentele ca "atacuri teroriste". Trei explozii, soldate cu doi morţi şi peste o sută de răniţi, au avut loc la Boston, doua în apropierea liniei de finish a maratonului organizat în acest oraş cu ocazia Zilei Patrioţilor şi o a treia la Biblioteca J. F. Kennedy.

RomaniaTV.net
15 apr. 2013, 22:39
ATENTAT în Boston. Obama: Nu ştim încă cine a făcut asta

Preşedintele american Barack Obama i-a asigurat pe compatrioţii săi că responsabilii pentru atentatele de la Boston vor fi prinşi, dar a subliniat că, deocamdată autorităţile nu au toate datele necesare.

Nu ştim încă cine a făcut asta sau de ce; încă nu avem toate datele„, a subliniat Barack Obama, în discursul susţinut la Casa Albă.

Obama a transmis condoleanţe familiilor victimelor atentatelor şi i-a asigurat pe apropiaţii celor răniţi că toate gândurile bune se îndreaptă către ei şi cei dragi lor.

Întreaga naţiune se roagă pentru Boston. Oficialii federali au mobilizat toate resursele pentru a ajuta acest oraş. Am anunţat liderii ambelor partide despre cele întâmplate, pentru că în zile ca aceasta nu mai există politică. Poliţia, pompierii, echipajele de prim ajutor şi Garda Naţională au reacţionat eroic şi salutăm acţiunile tuturor celor care au reacţionat atât de repede şi profesionist la această tragedie„, a spus Obama.

Încă nu ştim cine a făcut asta sau de ce; încă nu avem toate datele, dar vom da de capăt acestei situaţii. Vom afla cine este vinovat şi de ce au făcut acest lurcu. Cei vinovaţi vor răspunde„, a punctat Barack Obama