Atacuri violente la adăpostul de câini ICAR. Oamenii cer disperaţi AJUTOR – GALERIE FOTO

Atacuri violente în localitatea Băneasa din judeţul Giurgiu. Un adăpost cu 250-300 de câini a fost luat cu asalt de o grupare de etnie romă. Localnicii nemulţumiţi de mirosul insuportabil şi zgomotul care provin de la adăpost au încercat să îşi facă singuri dreptate. Două maşini şi gardul proprietăţii au fost distruse de atacatori. 

11 iul. 2012, 13:06

Localnicii din comuna Băneasa sunt speriaţi, pentru că, spun ei, acesta nu a fost primul atacat asupra adăpostului. Ei au declarat că numai anul acesta, imobilul a fost atacat de patru. Teama este cu atât mai mare, cu cât în casa luată cu asalt se află şi un copil sugar.

„Pe strada Magnoliei nr. 20 au loc atacuri violente ale unui grup de rromi, instigaţi de primarul satului, nou ales. Atacurile sunt asupra unei case, proprietatea Iuliei Capatina care adăposteşte de mai mulţi ani acolo câini fără stăpân, adoptaţi din adăposturile publice sau salvaţi de pe stradă”, a declarat Iulian Turtaru. 

Adăpostul de câini există în localitatea Băneasa de circa trei ani. Casa în care sunt adăpostiţi cânii, între 250 şi 300 de animale, se află în mijlocul comunei. Vecinii adăpostului, persoane de etnie romă, se plâng din cauza mirosului şi zgomotului care provin de la câini.

„Adăpostul funcţionează de circa 3 ani. Acolo locuiesc în prezent între 250 şi 300 de câini. Se pare că vecinii şi-au pierdut răbdarea şi nu au mai putut suporta mirosul înfiorător şi zgomotul pe care îl fac animalele. Atacurile nu au avut loc patru nopţi la rând, dar într-adevăr, acesta nu a fost primul. Casa atacată se află în comuna Băneasa, nu la marginea localităţii”, a declarat pentru ROMÂNIATV.NET, Mirela Gheţa, reprezentantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu.

Localnicii spun că, deşi au anunţat organele de poliţie, nimeni nu intervine. „Poliţia locală nu a dispus nici până în ziua de astăzi nicio arestare, deşi vieţile oamenilor atacaţi au fost în pericol, iar atacurile s-au soldat cu distrugeri substanţiale de bunuri. Deşi se ştie că atacatorii vin în fiecare seară, autorităţile nu protejează în niciun fel un cetăţean plătitor de taxe”, a completat bărbatul.

De cealaltă parte, cei de la poliţie neagă acuzaţiile şi spun că împotriva atacurilor s-au luat măsuri. Ba mai mult, opt persoane au fost audiate şi sunt cercetate pentru distrugere.

„Două maşini şi gardul proprietăţii au fost distruse. S-a constituit o comisie care evaluează situaţia creată. La faţa locului au venit chiar şi reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare. Avem în lucru plângeri pentru distrugere. Au fost audiate opt persoane, care sunt cercetate pentru distrugere. Nu a fost reţinut nimeni şi nu s-a început urmărirea penală”, a declarat Mirela Gheţa.

În zonă au fost mobilizaţi mai mulţi jandarmi şi au fost luate toate măsurile pentru a evita un nou conflict.