ATAC DUR la homosexuali. Lider PNL: Nu îi pot încuraja pe cei care confundă funduleţul cu fericirea

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a lansat un atac fără precedent la adresa homosexualilor, joi, într-o conferinţă de presă. Băişanu a declarat că nu îi va încuraja prin votul său pe cei care "confundă funduleţul cu fericirea" şi că nu doreşte să transforme România în Sodoma şi îi roagă "pe cei care nu au descoperit femeia să o facă, pentru că nu muşcă".

RomaniaTV.net
13 iun. 2013, 12:53
ATAC DUR la homosexuali. Lider PNL: Nu îi pot încuraja pe cei care confundă funduleţul cu fericirea

Alexandru Băişanu a spus, joi, într-o conferinţă de presă, că nu va vota niciodată pentru transformarea României în Sodoma.

Nu voi dori niciodată să transform România în Sodoma şi nu îi pot încuraja prin votul meu pe cei care confundă funduleţul cu fericirea. E o problemă personală a fiecăruia dintre noi, e un hedonism prost înţeles. Îi rog pe cei care nu au descoperit femeia să o facă. Să ştiţi că nu muşcă„, a declarat deputatul liberal.

Potrivit acestuia, căsătoria se întemeiază între un bărbat şi o femeie. „Aşa e corect şi evolutiv vorbind. Mi-e greu să deosebesc între un soţ bărbat şi o soţie tot bărbat. Va trebui să le punem etichete în altă situaţie”, a subliniat Băişanu.

El a menţionat că nu are probleme de alt gen şi că fiecare face cu el ce vrea, dar că el, ca ortodox din Bucovina, nu va accepta niciodată asta: „Mi-e milă de copiii care ar putea trăi într-o familie de băieţi sau de fete. Mi se pare anormal şi nu doresc să se creeze, legislativ, posibilitatea de a oferi alternative greşite. Nu voi vota niciodată transformarea Romaniei în Sodoma. Europa e minunată, dar are şi probleme„, a mai afirmat preşedintele PNL Suceava.

El a comentat ironic posibilitatea legalizării căsătoriilor între persoane de acelaşi sex: „De ce să nu trecem în Constituţie şi posibilitatea căsătoriei între un pinguin şi o focă dacă tot legiferăm asta?”.

Comisia de revizuire a Constituţiei a revenit, marţi, asupra amendamentului votat săptămâna trecută prin care se definea, în Legea fundamentală, căsătoria ca relaţie dintre un bărbat şi o femeie, respingând amendamentul şi optând pentru menţinerea articolului respectiv în formă nemodificată.

Astfel, amendamentul, care avea forma „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, edicaţia şi instruiorea copiilor”, a fost respins, în momentul în care Comisia de revizuire a revenit la votul asupra acestuia.

CNCD s-a autosesizat

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat, joi, în cazul declaraţiilor deputatului Alexandru Băişanu referitoare la legalizarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex, fiind analizate din perspectiva unei posibile fapte de discriminare.

„CNCD analizează declaraţiile domnului deputat din perspectiva săvârşirii unei posibile fapte de discriminare prin încălcarea demnităţii umane a persoanelor aparţinând minorităţilor sexuale, astfel cum este reglementat de art. 15 din O.G. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. În soluţionarea autosesizării, CNCD va urmări procedura legală”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului.