Aspazia Cojocaru: Nu am spus niciodată că referendumul trebuie anulat

Judecătoarea CCR Aspazia Cojocaru a declarat, miercuri, că nu ar fi susţinut niciodată ideea anulării referendumului din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu şi a negat faptul că ar fi declarat acest lucru public.

RomaniaTV.net
22 aug. 2012, 10:38
Aspazia Cojocaru: Nu am spus niciodată că referendumul trebuie anulat

Cojocaru a fost întrebată ce a determinat-o să renunţe la ideea anulării referendumului, optând pentru invalidarea referendumului.

„Nu anulării, eu nu am spus niciodată că referendumul trebuie anulat. N-am spus niciodată asta. Eu, când am ieşit iniţial, am fost acolo, am spus datele care sunt, unele sunt corecte şi altele nu sunt corecte. Aşa am spus, eu îmi măsor cuvintele pe care le spun. Nu vorbesc aşa, eu sunt jurist, şi nu vorbesc aşa, ca omul de pe stradă obişnuit”, a susţinut Aspazia Cojocaru.

În 2 august, judecătoarea Aspazia Cojocaru a declarat, după şedinţa Curţii Constituţionale, că din punctul său de vedere referendumul trebuia anulat.

„Eu, după mine, trebuia anulat referendumul”, a afirmat Cojocaru, precizând că s-au solicitat de la toate instituţiile abilitate documente care vor trebui analizate.

Întrebată de ce e necesar un astfel de demers, Aspazia Cojocaru a răspuns: „Pentru că totul s-a bazat pe date false”.