ASPA nu are bani pentru adăpostirea câinilor maidanezi, dar cheltuie o avere pentru un website

Nu are bani pentru adăpostirea câinilor maidanezi, dar se pregăteşte să dea 25.000 de euro pentru realizarea unui site. Vorbim de Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) care plănuieşte în perioada următoare să îşi îmbunătăţească site-ul de prezentare. Asta deşi locurile în adăposturi se epuizează rapid, iar maidanezii vor rămâne tot pe străzi.

19 sept. 2013, 07:09
ASPA nu are bani pentru adăpostirea câinilor maidanezi, dar cheltuie o avere pentru un website

Problema câinilor maidanezi este departe de a fi rezolvată: legea care permite eutanasierea lor este deocamdată blocată, iar locurile în adăposturi sunt din ce în ce mai puţine. Deşi sunt mai mulţi hingheri, iar capacitatea de prindere este mai mare, ei nu au unde să ducă maidanezii. Din fericire pentru căţei, adopţiile merg foarte bine în această perioadă, informează România TV.

Astfel, chiar dacă nu a rezolvat problema câinilor maidanezi, ASPA se pregăteşte să cheltuiască 100.000 de lei pentru website-ul său. Deasemenea, ASPA va mai cheltui alte 200.000 de lei pentru serverul care va găzdui site-ul. Ei se gândesc şi la un adăpost, iar studiile de fezabilitate vor costa circa 220.000 de lei.

Bugetul ASPA pentru anul acesta este de 18,6 milioane de lei, iar din ei s-au cheltuit până acum doar 3 milioane de lei.

Citeşte şi Oprescu a făcut publice cheltuielile ASPA. Află pe ce s-au cheltuit 18,6 milioane de lei