Asistentul lui Botezatu a fost eliberat. Creatorul de modă l-a aşteptat la ieşirea din arest VIDEO

Asistentul creatorului de modă Cătălin Botezatu, Petre Condrat, reţinut luni în dosarul furtului de tablouri de la Rotterdam, a fost eliberat marţi seară din arestul Poliţiei Capitalei. El a fost aşteptat la ieşirea din arest chiar de către designer.

29 ian. 2013, 20:20
Asistentul lui Botezatu a fost eliberat. Creatorul de modă l-a aşteptat la ieşirea din arest VIDEO

Petre Condrat a fost dus marţi seară de la sediul Direcţiei Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) în arestul Poliţiei Capitalei, de unde a fost eliberat după ora 22.00, când a expirat ordonanţa de reţinere emisă de procurori.

La ieşirea din arest, Condrat a fost aşteptat de Cătălin Botezatu, însă nici unul dintre cei doi nu a făcut declaraţii.

Avocatul Cătălin Dancu a declarat că procurorii nu vor mai propune instanţei arestarea preventivă a lui Condrat. Dancu a explicat că, în urma audierilor de marţi, anchetatorii au ajuns la concluzia că nu se impune formularea propunerii de arestare preventivă pe numele clientului său. Avocatul a confirmat, de asemenea, că la cererea procurorilor DIICOT, ofiţerii Poliţiei Capitalei îi vor supune pe inculpaţii din dosarul furtului de tablouri la testul cu detectorul de minciuni.

Apărătorul unei alte persoane din acest dosar, respectiv al lui Radu Dogaru, a declarat anterior că unii dintre suspecţi au acceptat să facă testul cu detectorul de minciuni, precizând totodată despre clientul său că acesta poate dovedi că se afla în Belgia la momentul infracţiunii.

Asistentul creatorului de modă Cătălin Botezatu, Petre Condrat, a fost reţinut luni seară, pentru 24 de ore, în dosarul furtului de tablouri de la Rotterdam, fiind acuzat de tăinuirea unui bun provenit dintr-o infracţiune.

Botezatu a declarat luni seară că nu are nicio calitate în acest dosar şi că a fost la DIICOT pentru „o audienţă” pe care o solicitase, şi nu pentru a fi audiat de anchetatori. El a declarat, la România TV, că anchetatorii „au avut amabilitatea” să îl primească şi să stea de vorbă cu el, luni, despre dosarul furtului, în care, a subliniat creatorul de modă, el nu are nicio calitate.

„Nu am nicio legătură cu acest caz în afara faptului că băiatul (Petre Condrat – n.r.) este asistentul meu”, a mai spus Botezatu, care a precizat că în perioada august-decembrie 2012 nu a colaborat cu Condrat.

Creatorul de modă a adăugat că nu se afla în ţară, anul trecut, în perioada în care ar fi fost făcută evaluarea tablourilor furate. Botezatu a mai spus că la atelierele sale nu a fost făcut nicio percheziţie şi că, în opinia sa, asistentul său este nevinovat.

Şapte tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin şi Lucian Freud au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012. Operele sustrase sunt „Tête d’Arlequin” de Pablo Picasso, „La Liseuse en Blanc et Jaune” de Henri Matisse, „Waterloo Bridge” şi „Charing Cross Bridge” de Claude Monet, „Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée” de Paul Gauguin, „Autoportrait de Meyer de Haan” şi „Woman with Eyes Closed” de Lucian Freud.