Asistenta rănită grav în accidentul de ambulanţă din judeţul Galaţi a murit

Asistenta rănită grav după ce ambulanţa în care se afla s-a ciocnit frontal cu un camion încărcat cu fier vechi, într-o localitate gălăţeană, a murit, informează România TV. În acelaşi accident şi-au pierdut viaţa şi  şoferul ambulanţei şi un pacient.

RomaniaTV.net
18 sept. 2012, 13:59
Asistenta rănită grav în accidentul de ambulanţă din judeţul Galaţi a murit

Medicul coordonator al SMURD Galaţi, dr. Angel Trifan, a precizat pentru MEDIAFAX că medicii au încercat timp de câteva zeci de minute să o resusciteze, însă fără rezultat. Asistenta medicală suferise un traumatism carnio-cerebral şi o fractură deschisă la picior.

Accidentul în care a fost implicată o ambulanţă a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi s-a produs în jurul orei 13.30, pe DN 25, în comuna gălăţeană Barcea.

În urma accidentului şi-au pierdut viaţa pacientul aflat în ambulanţă, în vârstă de 82 de ani, şi şoferul. Ei au rămas prinşi între fiarele contorsionate, fiind nevoie de intervenţia echipajelor de descarcerare.

Constantin Zamfir, primarul comunei Barcea, afirma că ambulanţa s-a izbit violent cu un camion cu remorcă încărcat cu fier vechi. Potrivit edilului, accidentul a avut loc la intersecţia DN 25 cu un drum judeţean, în apropierea Primăriei Barcea, după ce ambulanţa a ieşit din drumul judeţean fără a avea în funcţiune niciun fel de semnal, lovind camionul care circula regulamentar dinspre Tecuci.

Ambulanţa venea din comuna Iveşti, aflată la aproximativ doi kilometri de localitatea Barcea, de unde preluase un pacient.

Parchetul instanţei supreme a anunţat, marţi după-amiază, că pe rolul Parchetului Judecătoriei Lieşti a fost constituit un dosar în care se fac cercetări pentru a stabili împrejurările în care a avut loc accidentul şi răspunderea judiciară în acest caz.