Asistaţii social cu datorii la buget, iertaţi de stat VIDEO

Asistaţii social cu datorii la stat nu-şi vor mai pierde ajutoarele. De această măsură beneficiază cei pentru care fiecare bănuţ contează, dar şi proprietarii palatelor cu turnuri, care nu-şi plătesc impozitele.

RomaniaTV.net
05 sept. 2012, 11:58
Asistaţii social cu datorii la buget, iertaţi de stat VIDEO

Trăiesc în palate şi conduc maşini de lux dar se plâng că nu mai au bani nici de pâine. Ludica Mihai, din Târgu Jiu, a ridicat un palat din afaceri cu fier vechi. Acum spune că ar renunţa şi mâine la el, dacă ar avea unde să se mute.

„Avem case mari dar ce să facem cu casele? Dacă ne e foame sau sete, mâncăm cu gura din casele astea?”, spune Ludica Mihai.

Palatul familiei Mihai a fost construit in 1992. Are 20 de camere, dar familia locuieşte în doar două dintre ele. În total sunt 8 membri ai familiei care de-a lungul timpului au acumulat multe datorii la taxe şi impozite, însă acestea nu vor mai fi luate în calcul pentru acordarea ajutorului social, cel puţin până în luna martie a anului viitor.

„Au posibilitatea să plătească din ajutoare taxele, dar este o problemă a administraţiei locale pentru că de multe ori acele case nu ştim pe numele cui sunt făcute. Pentru cinci-zece persoane care încearcă să fraudeze un sistem, nu pot să las copii nemâncaţi pentru că trei romi nu au plătit impozitul”, a spus Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii.

Până la sfârşitul lunii vor începe procedurile de înscriere pe listele de la primării şi abia atunci se va şti câţi solicitanţi sunt şi de câţi bani este nevoie.