Asasinul de la coaforul din zona Perla, om de încredere pentru mai mulţi demnitari

În faţa lumii - calm, liniştit, un angajat care-şi trece cu brio testele, un om de încredere pentru mai mulţi demnitari, cărora le-a fost şofer. Acasă - un tiran, un individ obsedat, care îşi urmăreşte şi ameninţă soţia, îi dă foc la haine şi, în final, deschide focul asupra unor oameni nevinovaţi.

RomaniaTV.net
06 mart. 2012, 08:06
Asasinul de la coaforul din zona Perla, om de încredere pentru mai mulţi demnitari

Gheorghe Vlădan a fost om de încredere pentru mai mulţi demnitari, cărora le-a fost şofer. Printre ei şi Florin Melciu, fost subsecretar de stat în MAI.

„Mie mi l-au repartizat pe domnul Vlădan ca şofer. Eu am fost Directorul General Adjunct al Institutului Naţional de Administraţie. Nu mi s-a prezentat nicio referinţă negativă sau organele din cadrul Ministerului de Interne nu au făcut niciun referat sau nu mi-au adus la cunoştinţă ca acesta ar fi avut probleme cu legea. Era un om calm care nu ieşea în evidenţă, nu jignea, nu vorbea tare, era destul de civilizat. Mai ales la demnitari sau în aparatul central ar trebui ca acele persoane care sunt trimise ca şoferi sau angajaţi ar trebui să fie oameni fără nicio pata şi tipul model. A fost şofer la trei sau patru demnitari”, a declarat la România TV Florin Melciu, fost subsecretar de stat în MAI.

„Din anul 2007, până în anul 2009, cât am colaborat cu dânsul, strict o relaţie profesională, domnul Vlădan nu mi-a făcut niciun fel de probleme, aparent la serviciu se comporta bine, era un om civilizat, manierat. Nu cred că are o avere foarte mare. Acea casă este o proprietate cu mai multe familii, nu e doar casa lui personală”, a mai declarat Melciu.

„El şi-a achiziţionat acel pistol şi acel permis de port armă în 2010, cred că de când au început şi problemele, cred că nu departe erau şi problemele de serviciu cu toate disponibilizările şi toate tăierile de salarii care până la urmă duc şi la asemena drame. Când l-am cunoscut eu 2007-2009 se înţelegea foarte bine cu soţia lui. Ştiu că fiul lui era anul întâi la facultate, erau o familie fericită”, a mai precizat acesta.

Angajatul MAI Gheorghe Vlădan va fi audiat din nou de procurori ai Parchetului General. Apoi va fi dus la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare pentru 29 de zile.

Între timp, procurorii vor dispune şi o expertiză psihologică. Bărbatul va fi verificat de o comisie specială la Spitalul Penitenciar Jilava. În acest caz au fost audiaţi alţi cinci martori ai masacrului de la coaforul din Capitală. Criminaliştii vor cerceta imaginile masacrului, ridicate de la locul atacului.

Ziarul Libertatea scrie că potrivit unor martori, agentul de poliţie Gheorghe Vlădan ar fi împuşcat-o mai întâi pe casieră, în cap, pentru că o considera vinovată de divorţul pe care soţia lui i-l intentase. Suspiciunea ar fi apărut fiindcă de fiecare dată când suna la coafor, casiera lua telefonul şi îi spunea că soţia lui nu poate vorbi în acel moment. Casiera ucisă ar fi împlinit astăzi 42 de ani. Surse din cadrul Spitalului Elias, au dezvăluit pentru ziarul Adevărul că printre cele şase persoane rănite se numără şi soţia unui alt poliţist, clientă a coaforului.

Deşi cei care l-au cunoscut susţin că era un om calm, faptele îl trădează pe Gheorghe Vlădan. În 2005, acesta s-a ales cu dosar penal după o altercaţie în trafic. Atunci a fost acuzat de un bărbat de ameninţare şi loviri, însă instanţa l-a achitat pe Vlădan.

Anul acesta, pe 1 martie, Florina Vlădan, a depus o plângere la Poliţie, în care susţinea că este terorizată de soţ.

Bărbatul casierei a declarat pentru Adevărul că ştia de la soţie că Gheorghe Vlădan este obsedat sexual şi că ameninţase chiar că se dezbracă în salon. Tot ziarul Adevărul a dezvăluie că mama criminalului este o clientă permanentă a unei clinici de psihiatrie.