Crima la comandă din Constanţa. Omul de afaceri, ÎNGROZIT: Femeia e nebună. Cum dorm eu la noapte?

Femeia din Constanţa şi concubinul acesteia, suspectaţi că au pus la cale uciderea fostului soţ al femeii, urmează să fie cercetaţi în libertate. La aflarea acestei veşti, victima a declarat că se teme pentru viaţa sa, că fosta lui soţie este nebună şi că vrea să îl omoare. Mai mult, bărbatul a spus că aceasta vrea să-i ia afacerea şi custodia fetiţei. Daniel Tiberiu Vădineanu Daniel Tiberiu Vădineanu Daniel Tiberiu Vădineanu Daniel Tiberiu Vădineanu Daniel Tiberiu Vădineanu

28 feb. 2013, 12:14
Crima la comandă din Constanţa. Omul de afaceri, ÎNGROZIT: Femeia e nebună. Cum dorm eu la noapte?

Daniel Vădineanu, bărbatul pe care fosta nevastă punea la care să-l ucidă, a susţinut joi seara o conferinţă de presă la sediul cotidianului Replica de Constanţa. El a explicat în detaliu întreaga poveste a asasinatului ratat la mustaţă. „Ce mă şochează pe mine este fosta mea soţie şi concubinul sunt în libertate. Doamna judecător, care i-a lăsat în libertate, nu a înţeles că fapta a fost făcută, în sensul că ei au plătit un asasin. Este o femeie răzbunătoare. Toată perioada căsătoriei am ţinut-o numai în certuri, numai în scandaluri. Mi-a devastat şi maşina o dată, atunci când era nouă. Ea este cunoscută în general ca o femeie violentă. Femeia lucrează într-un bordel în apropiere de Dortmund, şi lucrează de cinci ani acolo, o pot spune dintr-o sursă sigură. Şapte ani cât am stat cu ea şi-a jucat foarte bine rolul. Eu nu mi-am dat seama că lucrează într-un bordel, am aflat acum 10 ani. Numele de scenă este Dorina, camera 16. Femeia este violentă şi foarte răzbunătoare, este în stare să comită crima, fără doar şi poate”, a declarat bărbatul.

Tot el a precizat că în momentul în care cei de la IPJ şi-au dat seama că este un caz serios, ar fi pus la dispoziţie 9 poliţişti sub acoperire, care au lucrat în ture de câte 12 ore. „Au fost permanent cu mine, până şi-n casă, au stat la mine în sufragerie. Aceştia au fost înarmaţi, cu armele încărcate tot timpul. Dacă doamna judecător consideră că ei sunt doi oameni care nu prezintă un pericol public. Aş întreba-o dacă dânsa ar fi în locul meu, tot aşa ar fi făcut, ar fi dispus punerea lor în libertate? Atât vreau eu să o întreb”, a declarat Vădineanu.

Poliţiştii şi procurorii constănţeni au anunţat că au dejucat o tentativă de omor asupra lui Daniel Tiberiu Vădineanu, un om de afaceri constănţean, în vârstă de 36 de ani, patron al unei firme de transport.

Fosta soţie a bărbatului, Liliana Vădineanu, şi iubitul actual al acesteia, Daniel Lucian Sasu, suspectaţi că au pus la cale uciderea omului de afaceri, au fost duşi în faţa instanţei, cu propunere de arestare.

Magistraţii Tribunalului Constanţa au decis ca cei doi să fie cercetaţi în stare de libertate, însă procurorii au făcut deja recurs, care se va judeca la Curtea de Apel Constanţa, scrie replicaonline.ro.

Magistratul care a decis lăsarea în libertate cum crede el că eu pot dormi la noapte? Femeia e nebună, vrea să mă omoare! A plătit 2.500 de euro unuia din Germania, avans, respectivul i-a arătat că şi-a cumpărat bilet să vină în România, să mă omoare. Apoi, nu mai dădea de el, se spune că a luat banii şi a fugit, nu a mai dorit să comită fapta, dar de unde ştiu eu că e aşa? Dacă respectivul mă caută să mă omoare? Marţi seară erau doi bărbaţi în faţa blocului unde locuiesc. Dacă nu eram însoţit de poliţişti, care mă păzeau, vă dau cuvântul că nu intram în scară„, spune îngrozit Vădineanu.

Daniel Tiberiu Vădineanu ar fi aflat de urzeala fostei soţii chiar de la două dintre persoanele care fuseseră contactate de către Liliana Vădineanu pentru a le angaja în planul de asasinat.

Fosta soţie a omului de afaceri nu se află însă la prima abatere, aceasta încercând să scape de soţ de acum aproximativ cinci ani, de pe timpul când administra un magazin alimentar al soţului. Încă de pe atunci femeia dădea dovadă de nebunie încercând, mai în glumă, mai în serios, să angajeze un criminal, întrebându-şi angajaţii de la firma de transport dacă doresc să-i pună în aplicare planurile murdare. În plus, se pare că nebunia ajunsese atât de departe încât Liliana i-a vandalizat maşina lui Daniel în nenumărate rânduri, aruncând cu ulei încins în interiorul autoturismului.

„Eu eram plecat în cursă şi da, maşina era nouă, eu m-am certat cu ea, şi a turnat ulei şi boia peste tot”, spune bărbatul.

Bărbatul a negat însă că şi-ar fi bătut fosta nevastă pe timpul căsniciei, aşa cum spun gurile rele: „Să vină cu dovezi. Eu în schimb am auzit, pe înregistrare, cum căuta criminal. Iar o variantă de ucidere a mea era în felul următor: să mă aştepte criminalul în faţa blocului, să tragă maşina în paralel cu a mea şi să tragă cu pistolul. Concubinul ei, Daniel Lucian Sasu venea şi el cu idei, cum să procedeze asasinul„, a declarat Daniel Vădineanu.

Afaceristul mai spune că acum se teme pentru viaţa lui, pentru că fosta soţie ar fi nebună şi că ar mai fi spus şi în trecut că nu se lasă până nu îi face felul.

I-a ameninţat şi pe părinţii mei că mă va omorî. Cât am fost căsătoriţi, a jucat teatru, mergea tot timpul în Germania, unde spunea că lucrează la o spălătorie chimică. Am aflat de la o fată, că lumea nu e aşa mare, că de fapt fosta mea soţie era prostituată în Germania. Lucra la un bordel de lângă Dortmund, avea nume de scenă Dorina”, a mai povestit Vădineanu.

Bărbatul a mai susţinut că fosta soţie i-ar fi promis fiicei lor că o va lua la ea, după ce îşi va construi o vilă în Bucureşti. „Spunea că va locui la vilă, iar la parter va fi club, cum era în Germania. Vă daţi seama ce educaţie vrea să dea copilului? Ea vrea custodia copilului şi plănuieşte să mă omoare pe mine… Îmi vrea şi afacerea, ea are impresia că firmei îi merge foarte bine. Mi-a trimis Garda pe cap, să mă umple de amenzi şi să mă dărâme”, afirmă Vădineanu.