PARADA MILITARĂ DIN 1 DECEMBRIE ar putea să nu mai aibă loc. Armata Română nu are bani VIDEO

Armata română a ajuns atât de săracă, încât nici bani pentru Parada Naţională de 1 Decembrie nu mai are. Ministrul Apărării susţine că demonstraţiile de tehnică militară şi soldaţi pe care le-am văzut în fiecare an de Ziua Naţională vor intra în istorie.

RomaniaTV.net
04 nov. 2012, 09:19
PARADA MILITARĂ DIN 1 DECEMBRIE ar putea să nu mai aibă loc. Armata Română nu are bani VIDEO

Anii trecuţi o paradă costa în jur de un milion de euro. Mai mult de jumătate din bani se cheltuie cu diurnele celor peste 1.000 de soldaţi care vin în Capitală. Restul reprezintă cheltuieli cu motorină, cherosen şi cu întreţinerea tehnicii militare. Anul acesta, Ministerul Apărării nu are alocat însă nici măcar un leu pentru această sărbătoare.
 
„Dacă facem rost de bani din altă parte ne onorăm, dacă nu, nu facem nimic”, a declarat Corneliu Dobriţoiu, ministrul Apărării Naţionale.

În aceste condiţii, se ia în calcul organizarea unei parade mai restrânse, la care să participe doar soldaţi. Asta însă şi în funcţie de diferiţi sponsori pe care ministerul îi va găsi până atunci.

„Anul trecut a costat un milion. Dacă aduc oameni din ţară mă costă 400.000 de RON. Nu am banii aştia încă. Până la urmă o să defilăm cu soldaţii din Bucureşti”, a precizat Corneliu Dobriţoiu.

Ministrul Apărării Naţionale susţine că astfel de parade trebuie evitate şi în anii următori. Şi asta pentru că banii pot fi utilizaţi mult mai eficient, pentru programe de antrenament al soldaţilor sau pentru achiziţia de echipamente necesare soldaţilor români care desfăşoară misiune de menţinere a păcii în Afganistan.