Ariel Sharon a fost supus unei noi proceduri de tomografie şi stimulare cerebrală

Fostul premier israelian Ariel Sharon, care este în stare vegetativă de şapte ani, a fost supus joi unei noi proceduri de tomografie şi stimulare cerebrală la Centrul medical Soroka din oraşul israelian Beersheva, informează postul israelian de televiziune Channel 2.

RomaniaTV.net
25 ian. 2013, 15:11
Ariel Sharon a fost supus unei noi proceduri de tomografie şi stimulare cerebrală

Noua procedură a inclus o tehnică specială de tomografie cerebrală şi metode de stimulare a creierului, medicii încercând să afle dacă starea fostului premier israelian s-ar putea îmbunătăţi, potrivit ziarului Haaretz.

Sharon a fost spitalizat, în comă, şase ani şi jumătate, la Centrul de Recuperare Sheba.

„Starea de sănătate a lui Ariel Sharon este neschimbată. Este vorba de o procedură de examinare planificată şi va fi readus la spital”, a comunicat Centrul medical Sheba.

În noiembrie 2012, un bărbat din Londra, Scott Routley, internat în Ontario (Canada) de 12 ani, în stare vegetativă, a început să comunice cu medicii printr-o tehnică de stimulare cerebrală.

Ariel Sharon, care în februarie va împlini 85 de ani, a suferit o hemoragie cerebrală în ianuarie 2006 şi este în comă de atunci. În noiembrie 2010, fostul premier israelian a fost mutat la ferma sa Sycamore, dar a fost readus în scurt timp la Centrul medical Sheba.