„Argo” şi „Zero Dark Thirty” sunt producţiile premiate de Sindicatul scenariştilor americani

Filmul "Argo" în regia lui Ben Affleck şi-a reconfirmat statutul de mare favorit la Oscar câştigând şi premiul pentru cel mai bun scenariu adaptare decernat duminică seară de Sindicatul scenariştilor americani (WGA), în timp ce producţia "Zero Dark Thirty" a fost premiată pentru cel mai bun scenariu original, conform Reuters.

RomaniaTV.net
18 feb. 2013, 08:10
„Argo” şi „Zero Dark Thirty” sunt producţiile premiate de Sindicatul scenariştilor americani

„Argo”, filmul despre luarea de ostatici de la Ambasada americană din Iran, în 1979, i-a adus scenaristului Chris Terrio premiul pentru cel mai bun scenariu adaptare.

„Nu am câştigat niciodată un premiu dintr-o asemenea categorie”, a mărturisit Terrio în culisele galei WGA, copleşit de emoţie.

Premiile WGA oferă filmelor laureate un ultim imbold înainte de mult aşteptatele Oscaruri, în condiţiile în care mulţi dintre membrii sindicatului fac parte şi din juriul care alege laureaţii Oscar, potrivit Agerpres.

WGA a oferit un premiu special celuilalt film cu statut de favorit la Oscar, „Lincoln”, al cărui scenariu este semnat de Tony Kushner. Acest premiu este menit drept o recunoaştere a unui scenariu care reprezintă foarte bine spiritul drepturilor şi libertăţilor civile, conform WGA. Filmul „Lincoln” reproduce lupta preşedintelui american Abraham Lincoln pentru abolirea sclaviei.

Filmele „Argo” şi „Lincoln” sunt considerate marile favorite la Oscar, deşi producţia regizată de Ben Affleck are un avantaj după ce a obţinut premiile oferite Sindicatul regizorilor şi de cel al producătorilor, premii care au o reputaţie puternică de „turnesol” al Oscarurilor.

Premiul WGA pentru cel mai bun scenariu original a fost obţinut de Mark Boal cu filmul „Zero Dark Thirty”, în regia lui Kathryn Bigelow, despre acţiunea care a dus la eliminarea liderului terorist Osama ben Laden.

Întrebat care este mesajul pe care a vrut să-l transmită publicului prin acest film, Boal a răspuns cu modestie. „Cred că regizorul Kathryn Bigelow a spus-o cel mai bine când a precizat că a dorit să aducă puţină lumină asupra unei decade întunecate din istorie. Nu ştiu cum aş putea să răspund mai bine de atât”.

Regizorul şi scenaristul producţiei „Searching for Sugar Man”, Malik Bendjelloul a primit premiul WGA pentru scenariu de film documentar.

„Breaking Bad” a câştigat premiul WGA pentru cea mai bună serie dramatică de televiziune, iar „Louie” a obţinut premiul pentru cea mai bună serie de comedie. Producţia „Girls” a primit premiul pentru cea mai bună nouă serie de televiziune.