Arestări la un marş de protest al participanţilor la Occupy Wall Street VIDEO

Organizatorii mişcării "Occupy Wall Street" planificaseră un mare marş de protest care să întrerupă, temporar, activitatea bursei new-yorkeze, la două luni de la debutul mişcării "Occupy Wall Street".

RomaniaTV.net
17 nov. 2011, 17:59
Arestări la un marş de protest al participanţilor la Occupy Wall Street VIDEO

Poliţia din New York a arestat, joi, peste 100 de participanţi la un marş asupra citadelei financiare a Statelor Unite.

Intervenţia în forţă s-a produs atunci când coloana de oameni a ajuns în apropierea New York Stock Exchange. Organizatorii mişcării „Occupy Wall Street” planificaseră un mare marş de protest care să întrerupă, temporar, activitatea bursei new-yorkeze.

Marşul din 17 noiembrie fusese anunţat Primăriei de protestatari cu câteva zile înainte, sub numele de „Ziua Acţiunii”. Peste o mie de persoane s-au adunat, încă de dimineaţă, în Liberty Park, cu pancarte şi postere anti-corporatiste.

Poliţia a postat sute de scutieri de-a lungul străzilor pe care urma să se desfăşoare marşul şi a încercuit New York Stock Exchange. Când coloana de demonstranţi a ajuns în faţa zonei încercuite şi a blocat intersecţia dintre străzile Pine şi Nassau, poliţia a trecut la arestări. Protestatarii, care cântau imnul naţional, au fost târâţi cu forţa şi îmbarcaţi în dube.

Mişcarea „Occupy Wall Street” a început la 17 septembrie, ca un protest popular faţă de un sistem economic nedrept.