Aproape TOATE VICTIMELE accidentului din Muntenegru au fost IDENTIFICATE

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că în cursul serii de luni, 24 iunie, cu sprijinul autorităţilor din Muntenegru, a fost finalizată stabilirea identităţii uneia dintre cele două persoane care nu fusese încă identificată. Marţi dimineaţă, la ora 8.00, două aeronave medicalizate puse la dispoziţie de MApN au decolat spre Podgorica, pentru a desfăşura operaţiunea de readucere în ţară a tuturor victimelor tragicului accident.

25 iun. 2013, 06:33
Aproape TOATE VICTIMELE accidentului din Muntenegru au fost IDENTIFICATE

Marţi dimineaţă, echipa mixtă trimisă de autorităţile române în Muntenegru întreprinde demersurile necesare, în cooperare cu autorităţile locale, pentru desfăşurarea a operaţiunii de repatriere a victimelor accidentului din Muntenegru.

De asemenea, doctorul Raed Arafat se află la spitalul din Podgorica, unde împreună cu medicii locali, efectuează o ultimă evaluare amănunţită a stării de sănătate a pacienţilor, în vederea stabilirii transportabilităţii acestora în cursul zilei de marţi, cu mijloace puse la dispoziţie de autorităţile române.

Victimele accidentului din Muntenegru vor fi internate la spitalele de urgenţă din Capitală, Floreasca, Elias, Bagdasar Arseni şi Universitar, care sunt pregătite să primească răniţii. Familiile celor implicaţi în accident vor fi informate cu privire la locaţia în care vor fi internaţi pacienţii, precum şi ora la care vor ateriza aeronavele militare.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie în Muntenegru, duminică după-amiază. Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgoriţa, capitala Muntenegrului.

Citeşte şi: MĂRTURII din autocarul GROAZEI: Şoferul era în depăşire şi avea viteză mult peste limită

18 români au murit, în timp ce 29 sunt internaţi, dintre care şapte, la terapie intensivă. Reprezentantul spitalului de la Podgorica a precizat că patru dintre pacienţii de la terapie intensivă respiră cu ajutorul aparatelor şi, deşi au funcţii vitale stabile, sunt încă în pericol.