Aproape 300.000 de computere din întreaga lume nu vor mai dispune de internet de luni

FBI a creat un site special care avertizează că în jur de 277.000 de computere din lumea întreagă nu vor mai dispune de internet de luni, în urma infectării cu DNS Changer Malware, în urmă cu circa un an. Numărul computerelor infectate a scăzut, de la circa 360.000 în aprilie.

RomaniaTV.net
06 iul. 2012, 18:45
Aproape 300.000 de computere din întreaga lume nu vor mai dispune de internet de luni

Problema a apărut în urmă cu mai bine de un an, atunci când un grup de hakeri a derulat o falsă campanie publicitară online, pentru a prelua controlul a circa 570.000 de computere. Lucrând la anihilarea reţelei, agenţii FBI au constatat că în cazul în care vor opri serverele hakerilor, care controlau computerele infectate, victimele vor rămâne fără conexiune la internet. FBI a pus la punct o reţea sigură, apelând la o companie privată, care a instalat două servere menite să preia atribuţiile serverelor folosite de hakeri.

Dar sistemul va fi oprit luni 9 iulie şi, cum multe victime nici nu ştiu că au computerele infectate, probabil vor avea de suferit. Oricum, malware-ul hakerilor a creat probleme maşinilor infectate, afectând calitatea conexiunii la interent şi dezactivând antiviruşii.