A 14-a zi de proteste, în ger şi viscol: Aproape 100 de manifestanţi s-au adunat în Capitală

Aproximativ o sută de oameni, majoritatea membri ai unei organizaţii de revoluţionari, s-au adunat şi joi seară pe treptele din faţa Teatrului Naţional, pentru a 14-a zi de proteste împotriva puterii.

RomaniaTV.net
26 ian. 2012, 16:55
A 14-a zi de proteste, în ger şi viscol: Aproape 100 de manifestanţi s-au adunat în Capitală

Oamenii scandează lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu , împotriva premierului Emil Boc şi, mai rar, împotriva întregii clase politice, potrivit Mediafax.

Câţiva dintre protestatari s-au declarat nemulţumiţi de lipsa echipelor de televiziune, prezente în piaţă în număr foarte mare până joi, unul dintre protestatari explicându-le altor câţiva din grupul său că cel mai probabil presa este ocupată cu relatări despre oamenii înzăpeziţi. „Da, s-au dus să-l filmeze pe Boc dând la lopată”, i-a spus unul dintre ei.

Câţiva dintre oamenii au în mâini drapele tricolore, dar şi pancarde cu mesaje prin care cer demisia preşedintelui şi a premierului.

Câteva grupe de jandarmi se află în zonă şi supraveghează protestul.

Înainte de lăsarea serii o maşină de deszăpezire a curăţat prima bandă a Bulevardului Magheru, cea de lângă trotuar, pentru a permite jandarmilor să amplaseze gardurile care delimitează spaţiul de protest.

În ciuda celor -7 grade de afară protestatarii scandează „Plouă, ninge, noi vom învinge” şi „Ciumpalac îngheţat”.

Dacă în seriile precedente în zonă apărea şi un al doilea grup de protestatari, majoritatea tineri, care ocupau zona de la fântâna de la Facultatea de Arhitectură joi seară, până la momentul transmiteri acestei ştiri, nu se afla niciun manifestant.