Apple testează un mini iPad

Apple lucrează la o minitabletă cu caracteristici similare cu cele ale iPad 2.

14 feb. 2012, 08:55
Apple testează un mini iPad

La fabricile furnizorilor din Asia ai gigantului Apple se testează o nouă minitabletă, au declarat pentru Wall Street Journal furnizori ai companiei, sub protecţia anonimatului. Potrivit acestora, noul device va avea un ecran de numai 8 inch şi o rezoluţie similară cu cea a iPad 2, al cărui ecran este de 9,7 inch. Apple lucrează pentru acest tip de ecran cu AU Optronics din Taiwan şi cu LG Display.

Lansarea unei tablete de mici dimensiuni ar avea sens pentru Apple, spun analiştii, care atrag atenţia asupra faptului că un astfel de device ar ajuta compania să lupte de pe aceleaşi poziţii cu rivalii Samsung şi Amazon. Spre exemplu, pe acest segment al minitabletelor, Samsung are în portofoliu Galaxy Tab de 7 inch, în timp ce Amazon a scos pe piaţă Kindel Fire, cu un eran de 7 inch şi un preţ de pornire de 199 de dolari, mult sub cel mai ieftin iPad , care porneşte de la 499 de dolari.

Apple ar putea pune în practică aceeaşi strategie pe care au aplicat-o cu iPod, lansând mai multe modele de mărimi şi forme diferite, mai spun sursele citate.

 

Oficialii Apple au refuzat să comenteze pe această temă. Dar anunţul vine în contextul în care Apple se pregăteşte să anunţe un nou iPad la începutul lui martie, conform unor surse apropiate companiei. Acest nou model ar putea avea un ecran mai mic, dar cu o rezoluţie mai mare faţă de cea a iPad 2.  În 2010, co-fondatorul Apple, Steve Jobs, critica minutabletele motivând că, pentru a creea aplicaţii foarte bune pentru tablete, este nevoie de cel puţin 9,7 inch.

Apple a raportat în ultimul trimestru al anului trecut vânzări record, ca urmare a cererii masive de iPhone şi iPad în perioada sărbătorilor de iarnă.