Apostu şi Bica, daţi afară din PDL

Primarul de Cluj, Sorin Apostu şi vicepreşedintele CJ Cluj, Radu Bica, au fost excluşi din PDL. 

RomaniaTV.net
14 nov. 2011, 12:27

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat luni, că, prin decizia Colegiului Director, Apostu şi Bica au fost excluşi din partid. „Decizia de ieri a fost limpede, de excludere a celor aflaţi în această situaţie de arest preventiv. Decizia a fost făcută publică la încheierea reuniunii de duminică seară de către preşedintele Emil Boc. Ei nu mai sunt membri ai PDL, prin urmare PDL nu mai are de a face cu această problemă”, a declarat  Voinescu. El a arătat că, din câte a înţeles, au existat solicitări ale celor doi de excludere din partid. „Asta este ce am înţeles. Desigur, ei au transmis, ei se află într-o situaţie restrictivă din punct de vedere a libertăţii şi, fireşte, nu am putut vorbi cu domniile lor. Ei sunt excluşi de ieri din PDL”, a precizat Voinescu.

Premierul Emil Boc a declarat duminică că s-a decis modificarea Codului Etic astfel încât cel arestat preventiv este exlus din partid, iar Sorin Apostu şi Radu Bica au solicitat deja aplicarea procedurii excluderii. „Au solicitat excluderea pentru că demisia ar însemna pierderea mandatului de primar”, a spus Boc.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, reţinut pentru luare mită de mită în formă continuată, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv, joi noapte, pentru 29 de zile, în baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj.