Apocalipsa, desfiinţată chiar de mayaşi: Ce spun, în realitate, calendarele lor

Anul acesta, în timp ce majoritatea oamenilor se pregăteşte de sărbători, o parte din ei se aprovizionează pentru sfârşitul lumii, care va veni pe 21 decembrie 2012, potrivit calendarului maya. Aceasta este, însă, doar o interpretare proastă a calendarului, care, în realitate, anunţă complet altceva.

14 dec. 2012, 16:41
Apocalipsa, desfiinţată chiar de mayaşi: Ce spun, în realitate, calendarele lor

Anticii mayaşi ar fi prevestit că sfârşitul lumii vine pe 21 decembrie 2012, o dată cu sfârşitul calendarului lor. Ceea ce nu ştiu prea mulţi oameni este că civilizaţia maya nu avea doar un calendar. Ei au creat mai multe tipuri de calendare, printre care un calendar al ciclului solar şi almanah sacru. Ei măsurau timpul cu ceva cunoscut drept Numărătoarea Lungă, adică cicluri de 5.000 de ani, potrivit National Geographic.

Unul dintre aceste cicluri de 5.000 de ani s-ar termina pe 21 decembrie 2012, iar unii oamenii au crezut că atunci vine sfârşitul lumii.

Oamenii nu au luat în calcul, însă, felul în care mayaşii vedeau timpul. „Există un singur monument mayaş care are data 2012 pe el”, a declarat expertul în civilizaţia maya Ricardo Agurcia, adăugând că cei care anunţă apocalipsa ignoră faptul că, potrivit mayaşilor, atunci când se termină un ciclu, începe altul. „Este vorba despre renaştere, nu despre moarte”, a mai spune Agurcia.

Mayaşii au prezis, de fapt, că lumea nu se va sfârşi în 2012. La începutul acestui an, arheologul William Saturno a descoperit mai multe numere pictate pe pereţii unui complex maya din Guatemala, iar calculele includ date care merg mult mai departe în viitor. „Maya a prezis că lumea va continua, iar că peste 7.000 de ani lucrurile vor fi exact la fel ca acum”, a spus Saturno.

„Noi căutăm apocalipse, însă maya căutau o garanţie că nimic nu se va schimba. Este complet diferit”, a spus Saturno.

Prin urmare, calendarul maya este prost interpretat, aşa că putem sta liniştiţi de Crăciun. În ceea ce priveşte alţi potenţiali agenţi catastofali – inversiunea polilor magnetici, o planetă ucigaşă sau exploziile solare criminale, NASA ne linişteşte că nu vor avea loc.

Expertul NASA David Morrison a răspuns la 5.000 de întrebări legate de apocalipsă. Într-un videoclip pe YouTube, Morrison spune că „nu există nicio ameninţare pentru Pământ în 2012. Planeta Nibiru nu există, nu există forţe speciale atunci când se aliniază planetele. Nu vă faceţi griji pentru 2012 şi bucuraţi-vă de sosirea lui 2013„, a spus el.