Aplicaţii care îi ajută pe părinţi să monitorizeze felul în care copiii lor folosesc Internetul

Părinţii vor avea la dispoziţie aplicaţii prin care vor putea monitoriza şi controla modul în care copiilor lor folosesc Internetul, în contextul în care vârsta utilizatorilor de smartphone-uri şi tablete scade tot mai mult.

01 apr. 2013, 17:13
Aplicaţii care îi ajută pe părinţi să monitorizeze felul în care copiii lor folosesc Internetul

Aplicaţia Kytephone le permite părinţilor să controleze programele şi site-urile pe care copiii lor le folosesc şi să vadă de la ce persoane primesc minorii mesaje şi apeluri.

Compania a pus luni la dispoziţie o aplicaţie Kytetime pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 13 şi 17 ani. Noua aplicaţie are multe din trăsăturile Kytephone, însă nu include şi capacitatea de a bloca apeluri.

La începutul lunii martie, Net Nanny, o companie de programe de monitorizare, a lansat o aplicaţie pentru dispozitivele iOS ale Apple pentru a filtra conţinutul pe internet şi pentru a bloca vulgarităţile.

„Smartphone-urile şi tabletele au adăugat noi tehnologii, cu noi provocări (pentru părinţi) – capacităţi depline pentru navigarea pe internet, mesaje nelimitate, acces la sute de mii de aplicaţii bune, proaste şi dăunătoare”, a spus Russ Warner, director executiv al companiei cu sediul al Salt Lake City.

Versiunea Android a Net Nanny, care se vinde la preţul de 12,99 dolari, poate controla ce aplicaţii foloseşte un copil. Aplicaţia este de asemenea disponibilă pentru dispozitive iOS, cu opţiuni mai puţine, la preţul de 4,99 dolari.

Compania introduce de asemenea Net Nanny Social, un instrument pe bază de abonament care le permite părinţilor să monitorizeze pe internet probleme precum cele legate de intimidările cibernetice, hărţuiri sexuale sau furturi de identitate pe reţele de socializare precum Facebook sau Twitter. Serviciul costă în SUA 19,99 dolari pe an.

Pentru părinţii copiilor cu vârste între 2 şi 8 ani, compania Playrific, cu sediul la Boston, are o aplicaţie gratuită cu un browser blocat care permite numai conţinut corespunzător pentru copii, inclusiv filmuleţe educaţionale, jocuri şi cărţi interactive.

Aplicaţia, disponibilă pentru Android, iPad şi pe Internet, selectează conţinutul pe baza intereselor copilului, pe care le învaţă de-a lungul timpului, scrie Reuters, citat de Agerpres.

Un studiu realizat de Pew Research Center arată că mai mult de o treime din adolescenţii americani au un smartphone, în creştere de la o mai mult de o cincime în 2011. Pentru aproape jumătate din aceşti utilizatori, telefonul este principalul instrument de navigare pe internet, părinţii având dificultăţi în a supraveghea comportamentul copiilor.