Apel umanitar al Universităţii din Bucureşti: conf. Adela Rogojinaru, diagnosticată cu o boală gravă

Universitatea din Bucureşti lansează un apel umanitar pentru Adela Rogojinaru, conferenţiar al Facultăţii de Litere. Directorul Departamentului de Ştiinţe ale Comunicării, Adela Rogojinaru, a fost diagnosticată cu o boală gravă care necesită un tratament deosebit de costisitor.

RomaniaTV.net
06 sept. 2012, 11:52
Apel umanitar al Universităţii din Bucureşti: conf. Adela Rogojinaru, diagnosticată cu o boală gravă

„Universitatea din București anunță, prin decizia Consiliului de Administrație din data de 5 septembrie 2012, campania umanitară de strângere de fonduri pentru un membru marcant al comunității sale academice, doamna Adela Rogojinaru, conferențiar doctor la Facultatea de Litere.
Vă cerem sprijinul financiar pentru doamna Adela Rogojinaru, om cultivat și drept, de o onestitate și o decență remarcabile, bun specialist și bun dascăl totodată, și, în egală măsură, apropiată de studenți. În aproape 20 de ani de activitate universitară, a pregătit generații întregi de studenți în domeniul Comunicării și Relațiilor Publice și a muncit cu foarte multă dedicație pentru învățământul universitar”, se arată într-un comunicat al UB.

Conferenţialul Adela Rogojinaru a fost diagnosticată cu cancer de piele cu metastaze, o boală care poate fi tratată printr-o intervenție agresivă cu Zelboraf. Tratamentul cu citostatice, recomandat în regim de urgență, este de ultimă oră și acordă 80% șanse ca tumora să se restrângă și durerile să se diminueze considerabil.
Acest medicament nu este încă introdus pe lista medicamentelor compensate, fapt care conduce la un cost total al tratamentului și al spitalizării de 15.000 de euro pe lună. Tratamentul durează în jur de 6 luni, costul integral ajungând la suma de 90.000 de euro.

„Facem un apel către întreg mediul academic, către specialiștii din domeniu, către mediul de afaceri, către foştii săi studenți, ca şi către toți cei care pot susține, cu orice contribuție financiară, tratamentul de chimioterapie, care are reale șanse de reușită, datorită citostaticului performant”, anunţă Rectoratul Universităţii din Bucureşti.

Donația se poate face în conturile:
CONT LEI: RO19INGB0000999903185855
CONT EURO: RO12INGB0000999903185496
CONT DOLARI: RO96INGB0000999900893814
Titular de cont: LUCIA ASTRATINEI ( nepoata doamnei Adela Rogojinaru)
COD SWIFT: INGBROBU
Banca: ING BANK N.V. Amsterdam – Sucursala Bucureşti, Bd. Iancu de Hunedoara nr. 48, Sector 1, 011745, București, România.
Informaţii actualizate despre modalităţile de donare se regăsesc pe site-ul Universităţii din Bucureşti.

Adela Rogojinaru este doctor în filologie, conferențiar la Facultatea de Litere, Universitatea din București, director al departamentului de Științe ale Comunicării, șef de colectiv la specializarea Comunicare și Relații Publice. Pe lângă experiența didactică de peste 25 de ani, deține expertiză în programe ale Uniunii Europene, are experiență internațională în domeniul Relaţiilor Publice și Comunicării Organizaționale și este autor și coordonator al unor volume de profil.
Este director executiv al EUPRERA (European Public Relations Education and Research Association), președinte al secției de Comunicare Strategică și Organizațională al ECREA (European Communication Research and Education Association), membru în Juriul de Onoare al ARRP (Asociația Română a Profesioniștilor în Relații Publice), membru al ICA (International Communication Association) și membru al IAMCR (International Association for Media and Communication Research).