Apel la Băsescu pentru instituirea stării de urgenţă în Buzău

Preşedintele Consiliului Judeţean, Victor Mocanu, a făcut duminică un apel la preşedintele Traian Băsescu şi premierul Mihai-Răzvan Ungureanu să instituie starea de urgenţă în judeţul Buzău.

RomaniaTV.net
12 feb. 2012, 10:52
Apel la Băsescu pentru instituirea stării de urgenţă în Buzău

„În judeţul Buzău sunt 52 de comune sub semnul dezastrului, fiind pusă în pericol viaţa, integritatea fizică şi sănătatea a mai mult de 60.000 de persoane din populaţia judeţului”, a declarat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele CJ, citat de Agerpres.

Victor Mocanu a mai spus că instituţia pe care o conduce nu are nevoie de bani, ci de „combustibil, motorină şi utilaje”, precum şi „de scoaterea gospodăriilor din aceste localităţi care sunt îngropate în zăpadă”.

„Trebuie luate măsuri tehnice pentru restabilirea căilor de acces, dar şi pentru prevenirea acestei calamităţi naturale, respectiv inundaţii, alunecări de teren şi distrugeri de case”, a mai spus Victor Mocanu.

Acesta a precizat că situaţia este gravă în zona de sud a judeţului, unde mii de case sunt construite din paiantă şi chirpici şi se vor prăbuşi imediat după topirea zăpezii.