Anunţul unei universităţi: Se caută studenţi care să prizeze COCAINĂ

Un profesor al Universităţii King's College din Londra a trimis un email studenţilor, prin care anunţa că este în căutarea mai multor bărbaţi sănătoşi, cu vârsta cuprinsă între 25 şi 40 de ani, pentru participarea la un studiu care implică prizarea cocainei. 

22 feb. 2013, 21:06
Anunţul unei universităţi: Se caută studenţi care să prizeze COCAINĂ

În acelaşi mesaj, se specifica faptul că potenţialii participanţi să nu fi consumat droguri în mod recreaţional. Email-ul a fost trimis în cursul zilei de joi şi era împărţit în şapte secţiuni, fiecare având ca titlu o întrebare, potrivit The Independent.

La secţiunea „Ce se va întâmpla?”, era scris odată cu administrarea cocainei, se vor recolta mai multe probe biologice( sânge, urină, păr, transpiraţie) pentru a investiga modul în care cocaina se propagă în corp. Potrivit oficialilor unităţii de învăţământ, proiectul a fost aprobat de un comitet de cercetare lodonez.

„Acesta este un studiu ştiinţific important care investighează modul în care cocaina se răspândeşte în corpul uman. Toate problemele de etică au fost rezolvate, iar experimentul va fi desfăşurat sub cea mai atentă supraveghere a cercetătorilor, într-o clinică dedicată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Universităţii King’s College.

În cadrul prezentării experimentului se specifică că participanţii nu vor avea voie să îşi taie părul sau unghiile pentru 120 de zile. Studiul va dura mai multe luni. La prima vizită, ei vor fi testaţi pentru a verifica dacă sunt apţi sau nu. Următoarea etapă, experimentul principal, va dura o lună de zile, atunci când se va administra cocaina. Ulterior, ei vor fi chemaţi de cinci ori, în decursul a trei luni, când vor fi recoltate probele biologice pentru cercetare.

Cu toate că nu va exista un beneficiu direct, studenţii vor fi recompensaţi financiar pentru efortul depus. Studiul va fi supervizat de departamentul de Toxicologie al Spitalului St Thomas din Londra, voluntarii fiind sub supraveghere medicală pe toată durata experimentului.

Citeşte şi: O actriţă dependentă de cocaină şochează: Am tras o linie în timp ce năşteam