Antonescu, replică la UDMR: Singura limbă oficială a fost şi va rămâne limba română

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat, miercuri, referitor la afirmaţiile secretarului general al UDMR, Kovacs Peter, despre dorinţa ca în 20 de ani limba maghiară să devină limbă oficială la nivel regional, că singura limbă oficială în stat este şi va rămâne limba română.

RomaniaTV.net
18 apr. 2012, 12:56
Antonescu, replică la UDMR: Singura limbă oficială a fost şi va rămâne limba română

„Este opinia domniei sale, are dreptul la ea, este un obiectiv mai vechi al UDMR. Numai că noi nu avem obligaţia de a a-l împărtăşi”, a comentat Crin Antonescu, la finalul şedinţei Biroului Permanent Central.

Potrivit liderului PNL, această declaraţie pune în lumină întemeierea poziţiei liberale şi în cazul UMF Târgu Mureş.

„Sunt paşi, sunt etape. Noi am spus şi am acţionat întotdeauna în conformitate cu cele spuse, că suntem de acord şi cu folosirea limbii materne, şi nu toate mijloacele prin care identitatea culturală, spirituală, lingvistică, a minorităţilor, să fie prezervată, menţinută, dar că singura limbă oficială în statul român a fost şi va rămâne limba română. UDMR are dreptul la o opinie şi noi avem dreptul la o opinie”, a afimat Antonescu.

Secretarul general al UDMR, Kovacs Peter, a declarat, miercuri, că Uniunea doreşte ca, pe termen lung, în următorii 20 de ani, limba maghiară să devină limbă oficială la nivel regional, pentru atingerea acestui obiectiv fiind nevoie de modificarea Constituţiei şi de susţinerea politicienilor români.