Antonescu: Examinăm posibilitatea de a convoca Parlamentul pe tema reprezentării la Consiliu

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, că tema reprezentării României la Consiliul European poate face obiectul unei dezbateri parlamentare, el arătând că USL examinează posibilitatea de a convoca marţi o şedinţă de plen reunit pe acest subiect.

RomaniaTV.net
19 nov. 2012, 11:22
Antonescu: Examinăm posibilitatea de a convoca Parlamentul pe tema reprezentării la Consiliu

„Eu cred că acest subiect major al poziţiei României la Consiliul European poate să facă conţinutul şi al unei dezbateri parlamentare. Examinăm posibilitatea de a facem mâine o şedinţă a Camerelor reunite pe acest subiect. Propun asta, vedem decizia”, a spus Antonescu.

El a arătat că USL a convocat pentru marţi grupurile sale parlamentare în şedinţă comună pentru a stabili de principiu poziţia USL faţă de reprezentare şi de convocarea unui plen reunit.

Ulterior, Crin Antonescu a declarat, luni, că, în şedinţa plenului reunit în care premierul se va adresa Parlamentului, e posibil să fie adoptată o rezoluţie privind poziţia României la Consiliul European, Antonescu admiţând că documentul nu-l obligă juridic pe şeful statului.

„Vom avea o şedinţă a Birourilor Permanente, deseară, la ora 19.00, în care vom discuta şi probabil – asta intenţionăm să propunem – vom avea o şedinţă comună a Camerelor reunite mâine, pentru ca premierul să se adreseze în legătură cu poziţia României în privinţa bugetului european multianual şi să avem o dezbatere pe acest subiect”, a declarat Antonescu.

El a fost întrebat dacă dezbaterea se va concretiza într-o rezoluţie a Parlamentului pe acest subiect.

„Este posibil şi asta, plenul Parlamentului este suveran evident în asemenea domeniu şi probabil că în urma dezbaterilor, dacă se conturează o poziţie care să fie… să capete forma unei rezoluţii, şi asta este posibil”, a spus preşedintele Senatului.

Ponta l-a avertizat pe preşedinte că este dator să servească interesele României, nu pe cele ale celor care l-au ajutat în vară să rămână preşedinte în pofida votului dat la referendum. „De ce nu m-a lăsat să merg la Bruxelles? Că are datorii acolo (…) Eu nu i-am făcut nimic preşedintelui. L-am lăsat să-şi exercite atribuţiile prevăzute de Constituţie, dar şi pe cele pe care i le-au domnul Augustin Zegrean, doamna Motoc, doamna Cojocaru”, a comentat primul-ministru.