Antonescu despre un acord în USL privind europarlamentarele: Eu sunt reticient la angajamente pionereşti

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat joi seara că din punctul său de vedere nu este necesară încheierea unui acord în USL privind alegerile europarlamentare din 2014, punctând că el este reticient la angajamente 'pioniereşti', transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
29 aug. 2013, 20:58
Antonescu despre un acord în USL privind europarlamentarele: Eu sunt reticient la angajamente pionereşti

El a fost întrebat dacă crede că la nivelul USL ar trebui încheiat un acord pentru alegerile europarlamentare din 2014.

‘Eu sunt reticient la angajamente pioniereşti – nu o să facem nu ştiu ce, nu o să facem nu ştiu ce, o să avem unghiile tăiate. Eu cred că nu este nevoie de niciun acord, eu cred că este nevoie de maturitate politică la două partide mari, la cele mai mari partide din România şi a unor oameni care conduc România. Până la urmă dacă vom ajunge la concluzia că trebuie să formalizăm aceste lucruri nu am nimic împotrivă, dar eu cred că nu este nevoie’, a spus Antonescu, într-o conferinţă de presă după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, care s-a desfăşurat la Mamaia.

El a explicat că în situaţia unor atacuri în USL în campania pentru europarlamentare, acest lucru ar conduce la scăderea credibilităţii partidelor membre ale Uniunii.

‘Nu văd de ce ar trebui să ne atacăm cu partenerii noştri pentru că asta ne-ar scădea credibilitatea şi unora şi altora. Să ne atacăm pe ce? Pe guvernare? Păi guvernăm împreună şi suntem solidari, putem avea păreri diferite, putem avea o opţiune sau alta, dar câtă vreme suntem la guvernare şi vom fi, suntem solidari. Nu putem spune unii despre alţii că suntem răi. Avem proiecte pe o durată care depăşeşte alegerile europarlamentare. Putem să facem diferenţa că mergem în grupuri politice diferite – noi suntem liberali, dânşii sunt socialişti, conservatorii vom vedea ce sunt şi putem foarte bine să facem poate pentru prima dată o experienţă în sensul acesta’, a afirmat Antonescu.

El a arătat că în cadrul Delegaţiei Permanente a PNL care se va desfăşura vineri la Mamaia se va discuta despre alegerile europarlamentare ca obiectiv politic.