Antonescu, despre reacţia lui Băsescu la scandalul steagurilor: Eschiva lui nu stă în picioare

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat că nu este de acord cu modul în care preşedintele Traian Băsescu a reacţionat la recentele declaraţii ale oficialilor ungari.

RomaniaTV.net
07 feb. 2013, 21:42
Antonescu, despre reacţia lui Băsescu la scandalul steagurilor: Eschiva lui nu stă în picioare

Crin Antonescu consideră că Traian Băsescu ar fi trebuit să vorbească pentru români, „cu secui cu tot”, în loc să ofere o poziţie rezervată în legătură cu declaraţiile făcute recent de demnitari de la Budapesta în legătură cu etnicii maghiari din România.

Nu sunt de acord cu această poziţie a lui Traian Băsescu. Eschiva de astăzi a domnului preşedinte nu stă în picioare„, a spus Antonescu, la Realitatea TV.

El a ţinut să sublinieze că reacţiile premierului şi ale ministrului de Externe au fost „la timp şi bine calibrate”.

Crin Antonescu, preşedinte al Comisiei de revizuire a Constituţiei, a declarat că Articolul 1 din Legea fundamentală, legat de caracterul statului român, nu se va schimba.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, referitor la afirmaţiile ambasadorului ungar privind modificarea Constituţiei României, că va avea „o reacţie potrivită” atunci când şi preşedintele Ungariei va avea una, precizând că sunt alte instituţii care „gestionează viaţa de zi cu zi a ambasadorilor”.

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oszkar Fuzes, declara, miercuri, într-o intervenţie la România TV, că asumă integral afirmaţiile secretarului de stat în MAE ungar Nemeth Zsolt privind steagul secuiesc, el exprimând şi ideea că ar susţine modificarea art. 1 din Constituţiei României şi autonomia. El a precizat că arborarea steagului secuiesc în instituţiile publice româneşti este un drept „natural” al secuilor din judeţele Covasna şi Harghita. Întrebat de ce se simte minoritatea maghiară agresată în România, Fuzes a răspuns că aceasta nu poate să se simtă acasă dacă nu îşi poate folosi simbolurile şi că „drepturile i-au fost încălcate”.