Antonescu, despre intenţiile „tătucului”: Nu preşedintele măreşte salariile

Ideea majorării salariilor bugetarilor de la 1 iunie, enunţată de Traian Băsescu, stârneşte reacţii în tabăra Opoziţiei. Liderul  PNL, Crin Antonescu, spune că şeful statului,  în conformitate cu prevederile constituţionale, nu are nici o atribuţie în sensul majorării  salariilor din sistemul bugetar.

RomaniaTV.net
07 mart. 2012, 10:58
Antonescu, despre intenţiile „tătucului”: Nu preşedintele măreşte salariile

„Nu preşedintele, conform Constituţiei, măreşte sau nu salariile. Refuz să comentez aceste vorbe care nu au acoperire constituţională”, a declarat Crin Antonescu.

Totodată, liderul PNL l-a numit pe Traian Băsescu „tătuc”.

„Avem încă o dată conturat foarte clar un plan politic, un Guvern condus de un şef al serviciilor secrete, un Parlament deja perfect comparabil cu Marea Adunare Naţională şi un tătuc care şi la această oră povesteşte cum ar fi, ce ar trebui, cât ar trebui să fie salariile, cum e bine când conduc ei”, a spus Antonescu.

El a adăugat că un astfel de regim nu este unul democratic şi a reiterat ca nu există posibilitatea de a se face un compromis cu actuala putere.

„Există nişte oameni care ştiu – numai ei, care conduc – numai ei, există nişte oameni care nu au dialog cu nimeni şi nu dau socoteală nimănui şi care, dacă vor şi când vor, mai dau cu ţârâita, dacă dau, câte un leu, cui vor ei. Asta nu e democraţie, nu e economia de piaţă, nu e acceptabil. Mesajul meu e categoric: cu aceşti oameni nu se poate face un compromis – e simplu şi e din trei silabe: ori ei, ori noi”, a spus Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, în discursul susţinut în Parlament, că puterea are datoria de a găsi soluţii ca în jurul datei de 1 iunie să fie „reîntregite” salariile bugetarilor.