Antonescu: Dacă PC este nemulţumit de protocolul cu PNL, poate SĂ PLECE. USL nu stă în PC

Crin Antonescu invită Partidul Conservator să plece de la guvernare în cazul în care respectiva formaţiune politică nu mai mulţumită de colaborarea cu PNL. "Drum bun, cale bătută şi succes în viaţă!", este mesajul transmis de preşedintele PNL conservatorilor care vor să rupă Alianţa de Centru Dreapta (ACD).

RomaniaTV.net
27 iun. 2013, 10:27
Antonescu: Dacă PC este nemulţumit de protocolul cu PNL, poate SĂ PLECE. USL nu stă în PC

„Noi atunci când am constituit USL şi ACD am garantat asociaţilor conservatori nişte lucruri. Toată lumea, şi noi şi PSD, le-a respectat. (…) Dacă Partidul Conservator este nemulţumit, poate să plece. Construcţia USL nu stă în Partidul Conservator, iar dacă unii prin PC îşi imaginează că cineva din PNL sau eu, ca preşedinte al acestuia, avem vreun soi de timiditate în a spune clar lucrul acesta, se înşeală amarnic. Dacă dânşii au luat hotărârea de a denunţa protocolul, dar aş vrea s-o vâd oficial, atunci „Drum bun, cale bătută, succes în viaţă”, a declarat Crin Antonescu.

Purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, a anunţat în data de 20 iunie că din punctul de vedere al reprezentanţilor PC protocolul alianţei cu PNL, ACD, nu funcţionează şi că PC va avea propriile luări de poziţie, dar că protocolul cu PNL nu va fi rupt şi nici denunţat. 

„Protocolul cu ACD fizic nu funcţionează. Nu prea au fost întâlniri în plan local, nici în plan naţional. Asta nu înseamnă că avem o problemă cu USL, USL rămâne în continuare cel mai drag proiect al PC şi credem că este izbânda cea mai puternică a PC, alături de PSD şi PNL. Pentru că întâlnirile acestea nu au prea existat, facem cunoscut că toate poziţiile PC de acum încolo sunt ale PC şi toate poziţiile PNL sunt ale PNL (…) Nu vizăm o rupere, nu vizăm o plecare”, a precizat Ciucă.

El a mai spus că PC face acest anunţ, pentru a nu mai fi întrebat de fiecare dată dacă un proiect sau o iniţiativă a PC a fost discutată în ACD.

„Nu am discutat, pentru că nu ne-am întâlnit şi nu funcţionează protocolul fizic, datorită problemelor de guvernare, problemelor locale. Avem o relaţie bună, dar nu funcţionează. Ca urmare, toate poziţiile, declaraţiile politice, interpelările, iniţiativele legislative pe care le prezentăm ca fiind ale PC sunt ale PC şi nu sunt ale ACD, iar PNL are poziţii proprii”, a explicat Bogdan Ciucă.

El a mai spus că preşedintele PC, Daniel Constantin, i-a transmis în urmă cu două luni o adresă liderului PNL Crin Antonescu prin care îi solicita o întâlnire pentru a vedea ce este de făcut. Ciucă a adăugat că în protocolul ACD se precizează că PC şi PNL ar trebui să se întâlnească de două ori pe lună, iar acest lucru nu s-a întâmplat.

El a mai spus că nu este vorba despre un reproş adresat PNL, şi nici o supărare, ci este „o constatare prietenoasă”.