Antonescu a semnat decretele de numire a noilor miniştri. NU şi pentru Mona Pivniceru

Preşedintele interimar Crin Antonescu a semnat, luni, decretele de numire în funcţie a noilor miniştri ai cabinetului Ponta, din documente lipsind numele Monei Pivniceru, propusă ministru al Justiţiei.

RomaniaTV.net
06 aug. 2012, 16:48
Antonescu a semnat decretele de numire a noilor miniştri. NU şi pentru Mona Pivniceru

Crin Antonescu nu a semnat decretul de numire a Monei Pivniceru în funcţia de ministru al Justiţiei după ce, luni seara, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins, cu unanimitate de voturi, detaşarea în funcţia de ministru.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele interimar a semnat decretele prin care se ia act de demisia lui Ioan Rus şi a lui Victor Paul Dobre şi se constată încetarea funcţiei acestora de membru al Guvernului.

De asemenea, Antonescu a semnat decretele de revocare din funcţie a lui Mircea Duşa, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, şi de desemnare a acestuia ca ministru al Administraţiei şi Internelor, precum şi cele de revocare din funcţie a lui Titus Corlăţean, ministrul Justiţiei , şi de desemnare ca ministru al Afacerilor Externe.

Radu Stroe a fost numit, prin decret, ministru delegat pentru Administraţie, iar Dan-Coman Şova ca ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

Nu în ultimul rând, Antonescu a semnat decretul de revocare din funcţie a lui Lucian Isar, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri şi de desemnare a lui Mihai Alexandru Voicu în locul acestuia.

Andrei Marga, ministrul Afacerilor Externe, a fost revocat şi el din funcţie.

Ministrul delegat pentru mediul de afaceri, Lucian Isar, a demisionat luni din Guvernul Ponta. Conducerea PNL a decis ca înlocuitorul lui Isar să fie vicepreşedintele Mihai Voicu. 

După demisia lui Ioan Rus şi a lui Victor Paul Dobre, premierul Victor Ponta a anunţat cinci schimbări în cabinetul pe care îl conduce. Judecătorul Mona Pivniceru a fost propusă la Ministerul Justiţiei în locul lui Titus Corlăţean care va prelua portofoliul Externelor de la Andrei Marga. La conducerea Ministerului de Interne a fost propus Mircea Duşa, ministru delegat pentru Administraţie va fi Radu Stroe, iar funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul va fi deţinută de Dan Şova