Antonescu: Votez împotriva proiectului de lege privind Roşia Montană

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, joi seara, că va vota împotriva proiectului de lege privind Roşia Montană.

RomaniaTV.net
12 sept. 2013, 20:55
Antonescu: Votez împotriva proiectului de lege privind Roşia Montană

„Eu votez împotriva proiectului de lege privind Roşia Montană şi convingerea mea să votez împotrivă a crescut, din păcate, în ultimele zile, din aceste discuţii, ceea ce nu înseamnă, în general, că nu am încredere în Guvernul României”, a precizat Crin Antonescu la un post de televiziune.

Co-preşedintele USL a criticat poziţia social-democraţilor legat de proiectul Roşia Montanaă pentru că doresc să „paseze o responsabilitate”.

„Nu putem noi, în Parlament, să înlocuim verdictul dat de nişte specialişti pentru acest proiect. Singura mea şansă ca om politic este să am încredere în Guvernul meu, să-mi spună – eu am făcut aceste evaluări, mediul este perfect Ok, condiţiile financiare sunt Ok, cele de extracţie, consecinţele sunt Ok, e bun de votat. Atunci aş gândi, având în încredere în Guvern, hai să facem industrie. Dar, dacă propriul meu Guvern vine şi spune – ca prim-ministru îi dau drumul, dar ca deputat nu o votez, ca ministru al Mediului îi dau drumul, dar ca deputat mă mai gândesc… nu aveţi sentimentul că ţi se pasează o responsabilitate”, a întrebat Antonescu făcând aluzie la declaraţiile unor miniştri ai PSD şi ale premierului Ponta referitoare la votul din Parlament pe proiectul Roşia Montană, citat de Agerpres.