Antonescu: Trădătorii mă indignează şi mă dezgustă. Tăriceanu este un secundant al lui Chiliman

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat într-un interviu pentru gândul, că primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a trădat partidul, iar "trădătorii îl dezgustă şi indignează". Liberalul l-a criticat şi pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu despre care a spus că a "procedat neinspirat" când a devenit "secundantul lui Chiliman". 

13 ian. 2013, 22:07
Antonescu: Trădătorii mă indignează şi mă dezgustă. Tăriceanu este un secundant al lui Chiliman

Crin Antonescu a precizat că nu a fost niciodată prieten cu Andrei Chiliman şi că nu are „ce negocia cu acesta”. 

Eu nu am fost niciodată prieten foarte apropiat cu Andrei Chiliman. Am fost mai apropiat politic cu Ludovic Orban, dar în mod special cu Andrei Chiliman, nu. (…) În general, atitudinea pe care a avut-o şi o are Andrei Chiliman este trădare, chiar dacă este un cuvânt delicat de folosit„, a atacat Antonescu. 

Liderul PNL a adăugat că trădătorii ar trebui excluşi din partid, dar că le va cere colegilor să amâne această decizie pentru a le permite acestora participarea la Congresul care va fi organizat la „sfârşitul lunii februarie, începutul lunii martie”.

Dacă se va propune, cum ar fi normal, excluderea unui om care are o asemenea politică publică în raport cu partidul, nu cu mine, voi cere să se amâne chestiunea aceasta, pentru că vreau să fac un Congres. Vreau să dau posibilitatea şi domnului Chiliman şi altora doi-trei care mai cred aşa să vină să-şi spună punctul de vedere şi poate că partidul doreşte să îmbrăţişeze un asemenea punct de vedere. Mai democratic decât atâta nu se poate, nu?”, a precizat şeful PNL.

Crin Antonescu a subliniat că nu crede că va exista o scindare a PNL, dacă Andrei Chiliman va pleca din partid. „Andrei Chiliman nu a fost niciodată un lider al PNL”, a ţinut să precizeze preşedintele PNL.

Întrebat dacă are o problemă personală cu Călin Popescu Tăriceanu, Antonescu a răspuns: „Nu am nicio problemă personală cu domnul Tăriceanu cum nu am o problemă personală cu domnul Chiliman. (…) Bineînţeles, un trădător mă indignează şi mă dezgustă, dar nu este o chestiune personală, este o chestiune politică. Cu domnul Tăriceanu, nici atât. Nu cred că domnul Tăriceanu a procedat inspirat devenind un fel de secundant al domnului Chiliman, dar aceasta este problema domniei sale.

Liberalii se întrunesc luni în şedinţa Biroului Politic Central şi în Consiliul Naţional Executiv pentru a vota lista secretarilor şi a sub-secretarilor de stat, dar şi pentru a discuta ultimele afirmaţii acide făcute de primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, la adresa lui Crin Antonescu. Un alt primar aflat pe lista neagră, din cauza nesusţinerii candidaţilor PNL la parlamentare, este edilul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.