Antonescu: Ruperea USL rămâne o HIMERĂ sau o speranţă pentru unii. Trebuie să mai aştepte

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni după-amiază, că nu a observat nici o declaraţie dură din partea premierului Victor Ponta la adresa sa sau a PNL şi a precizat că ruperea USL "nu este o ipoteză fezabilă" şi "rămâne o himeră şi o speranţă pentru unii".

01 apr. 2013, 14:33
Antonescu: Ruperea USL rămâne o HIMERĂ sau o speranţă pentru unii. Trebuie să mai aştepte

Nu am vorbit despre iminenta rupere a USL sau despre faptul că eu aş dori să analizez această ipoteză. Am spus pur şi simplu că asemenea ipoteză nu mi se pare fezabilă, nu mi se pare interesantă, nu mi se pare că ne permitem aşa ceva. Nu discutăm astăzi acest subiect. Acum discutăm despre Constituţie (…) Discuţia cu ruperea USL rămâne o himeră sau o speranţă pentru unii… dar trebuie să mai aştepte„, a declarat Antonescu, care a ieşit, dintr-o întâlnire cu premierul Victor Ponta, pentru a face precizări legate de subiectul discuţiilor.

Antonescu a arătat că nu a observat din partea premierului declaraţii dure la adresa sa sau a PNL şi că acesta a avut o „nuanţă”, dar cei doi lideri USL ştiu foarte bine să-şi „amenajeze” raporturile dintre ei, inclusiv la nivelul declaraţiilor publice.

„Nu am reţinut nicio declaraţie dură, cum spuneţi dumneavoastră, a premierului la adresa PNL. Nu există nicio notă de duritate sau de agresivitate la adresa PNL. (…) Aseară nu am vorbit despre iminenta rupere a USL sau despre faptul că eu aş dori să analizez această ipoteză, ci am spus pur şi simplu că o asemenea ipoteză nu mi se pare fezabilă, nu mi se pare interesantă, nu mi se pare că ne permitem aşa ceva”, a spus Antonescu, răspunzând unei întrebări.

În ceea ce priveşte afirmaţia lui Victor Ponta despre faptul că liberalii pot să stea liniştiţi întrucât nu o va propune pe Laura Codruţa Kovesi vicepreşedinte la PSD, liderul PNL a declarat: „Nu mi se pare o declaraţie dură la adresa PNL, e o declaraţie prin care premierul încearcă să pună o nuanţă şi pot să pun şi eu o nuanţă să spun că nici eu nu l-am numit pe domnul Frunzăverde procuror la DNA”.

CITEŞTE ŞI ATACUL lui Ponta: PNL a luat oameni mai apropiaţi de Băsescu. Eu n-o pun pe Kovesi vice la PSD

Asta nu este o declaraţie dură, o declaraţie la adresa PNL, nu o percep ca pe o declaraţie la adresa mea. Cred că ştim foarte bine după atâta vreme şi eu şi premierul să ne amenajăm inclusiv în registrul declaraţiilor publice raporturile dintre noi. Iar faptul că avem, categoric avem, o repet, o poziţie divergentă pe un anumit subiect nu înseamnă niciun conflict politic între noi, cu atât mai puţin între partidele noastre”, a mai afirmat liderul PNL.

Antonescu a reiterat faptul că, în mod clar, nu este de acord cu desemnarea Codruţei Kovesi la şefia DNA.

Totodată, el a fost întrebat cum va rezolva problema divergenţelor cu premierul Victor Ponta pe subiectul procurorilor.

Nu există riscul unei ruperi, despre ce se va întâmpla dacă, vom discuta atunci când”, a replicat preşedintele PNL