Antonescu, nemulţumit de votul PSD în Comisia de revizuire: Ceauşescu era destul de de dreapta

Preşedintele Comisiei de revizuire a Constituţiei, Crin Antonescu, şi-a exprimat, marţi, nemulţumirea faţă de parlamentarii PSD care s-au opus introducerii în Legea fundamentală a burselor de merit, alături de cele sociale, afirmând într-un schimb de replici că "Ceauseşcu era destul de de dreapta".

RomaniaTV.net
11 iun. 2013, 15:52
Antonescu, nemulţumit de votul PSD în Comisia de revizuire: Ceauşescu era destul de de dreapta

În Comisia de revizuire a Constituţiei a fost reluat amendamentul PNL privind introducerea burselor de merit în Legea fundamentală.

Asta cu burse de merit… Nu s-a respins, aţi zis că reveniţi. Respingeţi-o acuma dacă vreţi, deci amendamentul propus de PNL este ca «Învăţământul de stat e gratuit potrivit legii. Statul acordă burse sociale de studii copiilor şi tinerilor proveniţi din familii defavorizate şi celor instituţionalizaţii». Iar noi am adăugat «precum şi burse de merit, în condiţiile legii». Nu votaţi, nu votaţi, dar e amendamentul şi am zis că-l mai discutăm o dată„, a afirmat Antonescu.

El a supus votului amendamentul PNL, întrunind 11 voturi pentru în timp ce toţi parlamentarii PSD au fost împotrivă.

Nu mai discutăm la justificarea votului, dar îmi va fi greu să înţeleg de ce cineva poate să considere că bursele sociale sunt de trecut în Constituţie, dar bursele de merit nu. Asta e opţiunea dumneavoastră, nu o discut„, a afirmat liderul PNL.

Acestuia i-a replicat deputatul minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, care a susţinut că ar trebui întrebat Ceauşescu, pentru că şi acesta a dat burse de merit.

Măi, Ceauşescu era destul de de dreapta, dacă te gândeşti tu bine, aşa…„, a afirmat Antonescu.

Citeşte şi Comisia de revizuire respinge definirea în Constituţie a căsătoriei ca relaţie bărbat-femeie