Antonescu: Luni mă voi retrage din PNL. Îmi voi exercita mandatul de interimat cu discreţie

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, vineri, după suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, că o dată cu preluarea interimatului la Cotroceni, luni, în şedinţa conducerii PNL, se va retrage din calitatea de membru, un vicepreşedinte urmând a prelua şefia partidului.

RomaniaTV.net
06 iul. 2012, 19:07
Antonescu: Luni mă voi retrage din PNL. Îmi voi exercita mandatul de interimat cu discreţie

„Situaţia mea în PNL este reglementată de statutul preşedintelui interimar. În cursul dimineţii de luni, în cadrul acestei reunini, mă voi retrage din PNL, un vicepreşedinte va fi desemnat să preia, interimar, atribuţiile preşedintelui”, a spus Antonescu.

El a adăugat: „După referendum, în funcţie de rezultat, vom vedea”.

Întrebat dacă va fi un preşedinte jucător, Antonescu a ţinut să precizeze că nu este preşedinte ales al României. „Îndeplinesc temporar atribuţii ale preşedintelui, jucăror, deci voi fi un preşedinte interimar”, a mai arătat Crin Antonescu. 

„Pe perioada mandatului interimar, voi proceda ca orice om normal, fac deosebirea şi o voi face toată perioada între un preşedinte ales şi unul interimar”, a mai spus Antonescu.

El a menţionat că, potrivit Constituţiei, preşedintele Senatului îndeplineşte atribuţiile preşedintelui României fără a fi, cu toată greutatea cuvântului, preşedintele României.

„Sunt conştient de acest lucru şi voi căuta, o spun de acum, să limitez la minimum chiar folosirea prerogativelor prevăzute în Constituţie pentru intermar, pentru, din punctul meu de vedere, până la 29 iulie, până când poporul român nu îşi va spune cuvântul, nu avem o situaţie definitivă”, a mai arătat Antonescu.

Crin Antonescu a mai spus că locul unde se va exercita această îndatorire publică nu are importanţă, dar că va fi Cotroceniul, pentru că nu se poate altfel.

Preşedintele interimar a mai spus că nu are niciun fel de nerăbdare să dea buzna la Cotroceni.

„Voi face cu responsabilitate şi discreţie tot ce trebuie făcut, până în 29 iulie, pe perioada mandatului de interimat”, a mai declarat Crin Antonescu.