Antonescu: Noi nu-l reevaluăm pe Băsescu. Ponta: Din 2014 trebuie să coabitez cu Antonescu VIDEO

Liderul PNL, Crin Antonescu, le-a spus, vineri, delegaţilor la Congresul PSD, că există lucruri care nu sunt de reevaluat, începând cu Traian Băsescu, iar premierul Victor Ponta a spus apoi zâmbind că este îngândurat că din 2014 va trebui să coabiteze cu Antonescu, ceea ce ar putea fi mai dificil.

RomaniaTV.net
19 apr. 2013, 15:02
Antonescu: Noi nu-l reevaluăm pe Băsescu. Ponta: Din 2014 trebuie să coabitez cu Antonescu VIDEO

„Reevaluarea pare pentru unii cel mai recent joc de societate din politica românească şi fără nici un fel de îndoială în viaţa politică, publică, în afaceri nu mai vorbesc există mereu şi mereu reevaluări. Se pot reevalua companii, se pot reevalua acţiuni, se pot reevalua proiecte, se pot reevalua partide, se pot reevalua persoane. Există, ştiu bine că şi dvs credeţi la fel, lucruri care nu sunt de reevaluat pentru noi şi am să vă spun ce nu reevaluăm noi. Nu îl reevaluăm pe Traian Băsescu. Nu reevaluăm regimul Băsescu. ‘Jos Băsescu’, fără îndoială sunt încă o dată alături de Victor (Ponta – n.r.) şi de acord cu Victor, nu poate fi un proiect, dar ‘Jos Băsescu’ în înţelesul de înlăturare şi de schimbare a unor oameni, a unor mentalităţi, practici este o condiţie nu suficientă, dar absolut necesară pentru pornirea şi împlinirea oricărui alt proiect”, a spus Antonescu în discursul rostit la Congresul PSD.

El a punctat că Partidul Naţional Liberal nu îşi reevaluează nici aliaţii. „Aliaţii noştri sunteţi dvs – PSD. Ne putem ciocni, ne putem tulbura, ne putem opri pentru un moment pentru a lămuri un incident sau altul, o neînţelegere sau alta, o intenţie sau o declaraţie sau alta, dar aliaţii noştri, aşa cum desigur sunt şi cei din PC şi UNPR, sunteţi dvs – PSD. Până unde? Până când? Până la capăt. Adică până atunci când România va fi sănătoasă, când economia românească va putea oferi locuri de muncă şi venituri corecte tuturor celor care au nevoie de ele şi au dreptul la ele, până când societatea românească va restabili echilibre juste şi minimal necesare într-o societate, până când România se va ridica sănătoasă în picioare. Că asta se va reuşi până în 2016 sau 2020 vom vedea, dar miza noastră aceasta este şi nu o vom reevalua”, a spus Antonescu.

Liderul PNL a afirmat, totodată, că liberalii nu reevaluează nici mandatul acordat de alegători.

După ce liderul PNL şi-a încheiat discursul, preşedintele PSD, Victor Ponta, a spus că împărtăşeşte toate ideile de unitate exprimate de Crin Antonescu, dar că este puţin „îngândurat”.

„Împărtăşesc toate aceste idei de unitate şi dorinţa de a duce la capăt proiectul nostru. Eram îngândurat, mă gândeam că de la anul coabitez cu Crin şi s-ar putea uneori să fie chiar mai dificil. Dar sigur va fi mai bine pentru România”, a spus Ponta, după discursul preşedintelui PNL, Crin Antonescu.