Antonescu, despre ELIBERAREA lui Năstase: Sper să aibă forţa de a reveni ca persoană publică

Adrian Năstase părăseşte luni Penitenciarul Jilava. Fostul premier a reuşit să-i convingă pe magistraţii Tribunalului Bucureşti că îndeplineşte condiţiile pentru a fi eliberat înainte de termen. După anunţarea decizie de eliberare a fostului premier, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat că este "o decizie normală".

RomaniaTV.net
18 mart. 2013, 14:49
Antonescu, despre ELIBERAREA lui Năstase: Sper să aibă forţa de a reveni ca persoană publică

„O decizie normală pentru că, aşa cum erau prezentate lucrurile, probabil că această decizie ar fi trebuit să fie luată mai devreme, fără atâtea contorsiuni. Mă bucur pentru Adrian Năstase, pentru familia lui. Sper ca Adrian Năstase, după această experienţă complicată, traumatizantă, să aibă forţa de a reveni ca persoană publică, este un om cu foarte multă experinţă, cu multe competenţe, un om care mai are ceva de spus în societatea românească”, a declarat Crin Antonescu.

Întrebat dacă ar trebui să revină în politică, după eliberarea sa, liderul USL a afirmat că acest răspuns trebuie oferit doar de către Adrian Năstase.

„Dacă doreşte să revină în activitatea politică, din punctul meu de vedere, nu este niciun fel de impediment”, a completat Antonescu.

Completul de la Tribunalul Bucureşti, format din preşedintele Ioana Cleopatra Şipoteanu şi din judecătoarele Carmen Constanţa Balaci şi Florentina Vasilăţeanu, a decis, cu opinie majoritară, respingerea recursului DNA în cazul sentinţei Judecătoriei Sectorului 4 şi punerea în libertate a lui Adrian Năstase.