Antonescu: Dacă voi fi preşedinte interimar, voi exercita funcţia responsabil, discret şi conştient

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, joi, că în situaţia în care va ajunge în postura de preşedinte interimar, ca urmare a suspendării din funcţie a lui Traian Băsescu, va exercita această funcţie în mod "responsabil şi discret".

RomaniaTV.net
05 iul. 2012, 10:31
Antonescu: Dacă voi fi preşedinte interimar, voi exercita funcţia responsabil, discret şi conştient

Dacă voi fi într-o asemenea situaţie, înţeleg că în perioada dinainte de referendum, dacă ar trebui să îndeplinesc această funcţie înţeleg să o exercit responsabil, discret şi conştient că una e un preşedinte ales şi una e un preşedinte al Senatului care din raţiuni de funcţionare a instituţiilor ţine locul de preşedinte„, a declarat Crin Antonescu, după şedinţa plenului Camerelor reunite.

Afirmaţiile lui Antonescu au venit după ce jurnaliştii l-au întrebat dacă are în vedere o eventuală graţiere a fostului premier, Adrian Năstase.

„Sunt elemente simple, nu ştiu cât de eficiente ale dotării propagandistice de la unitatea de propagandă. (…) O asemenea temă, o asemenea diversiune, dacă o să observaţi, este reluată de 7-8 jurnalişti, comentatori din diferite posturi de TV sau publicaţii atunci când se apasă pe buton”, a replicat Antonescu.

În cazul suspendării preşedintelui Traian Băsescu, Crin Antonescu în calitate de preşedinte al Senatului, va asigura interimatul. VEZI CE ARE VOIE ŞI CE NU ARE VOIE SĂ FACĂ PREŞEDINTELE INTERIMAR

 

Cristian Preda: Antonescu probabil că-l va graţia pe Năstase

Crin Antonescu îl va graţia, probabil, pe Adrian Năstase, dacă va fi preşedinte interimar, a afirmat europarlamentarul Cristian Preda, la RFI. De asemenea, Cristian Preda a avertizat că scandalurile din aceste zile de la Bucureşti se vor reflecta dezastruos în raportul pe Justiţie al Comisiei Europene.