Antonescu: Cei puşi politic trebuie daţi afară. Procesul merge greu, dar trebuie făcut

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că prima etapă a depolitizării administraţiei publice este înlăturarea pedeliştilor care au fost puşi în funcţii pe criterii strict politice. Antonescu susţine că acest demers este cu atât mai justificat, cu cât membri ai PDL ce conduc instituţii publice le-au implicat în desfăşurarea campaniei electorale.

RomaniaTV.net
28 mai 2012, 10:01
Antonescu: Cei puşi politic trebuie daţi afară. Procesul merge greu, dar trebuie făcut

„Primul pas al depolitizării este că cei puşi politic trebuie daţi afară. Din cauza prevederilor legale, procesul merge greu, dar trebuie făcut şi va fi făcut (…) Depolitizarea nu înseamnă ca pediştii să rămână pe poziţiile pe care nu trebuiau puşi nici din punct de vedere civic, nici profesional”, a declarat Antonescu, în conferinţa de presă ce a urmat şedinţei de luni a conducerii USL.

Liberalul a arătat că acuzele de politizare la adresa USL şi a guvernului Ponta nu sunt întemeiate câtă vreme noul Executiv înlătură doar oameni puşi politic, iar cei care au rămas în funcţii folosesc instituţiile pe care le conduc în campania electorală. „Pediştii ce conduc încă instituţii se implică în campania electorală, iar acest lucru trebuie oprit”, a adăugat Antonescu.

Un alt atac al său la adresa PDL vizează modul în care candidaţii democrat-liberali se prezintă în campania electorală, renunând la tradiţionala culoare portocalie. „Primul partid care fuge şi se pretează la această înşelătorie, la un soi de fals în acte în faţa electoratului este PDL. După ani de minciuni şi înşelătorii, acum mai încearcă una. Toţi aceşti oameni care se recomandă doar gospodari, albaştri sau verzi, au promovat politica lui Traian Băsescu şi a PDL”, a apreciat Crin Antonescu.