Antonescu: Becali este mai cinstit decât majoritatea politicienilor cu care am avut de-a face

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a  declarat vineri seara, la România TV, că cei care critică desemnarea drept candidat a lui Gigi Becali din partea USL nu sunt credibili, liberalul susţinând că este caraghios să prezinţi lumea politică drept o lume a virtuţilor excepţionale în care a pătruns "virusul Becali".

RomaniaTV.net
02 nov. 2012, 20:50
Antonescu: Becali este mai cinstit decât majoritatea politicienilor cu care am avut de-a face

Nu sunt credibili cei care spun că s-a întâmplat o nenorocire, că într-o lume politică a perfectelor virtuţi, a bunelor maniere excepţionale a fost introdus ‘virusul Gigi Becali’. E caraghios, chiar revoltător„, a declarat Crin Antonescu.

Mai mult, preşedintele Senatului crede că Becali este media virtuţilor dovedite de politicianul român obişnuit. „Până la proba contrarie, cred că Becali este mai onest, mai bine intenţionat şi mai cinstit decât majoritatea politicienilor cu care am avut de-a face„, a afirmat Antonescu.

Contestatarilor din PNL ai lui Becali – Ludovic Orban, Călin Popescu-Tăriceanu sau Neagu Djuvara – le aminteşte că au fost mult mai puţin vocali când alte persoane cu reputaţie discutabilă au intrat în politică. „În 2002, când nu eram preşedintele partidului, un personaj la fel de colorat, la fel de pitoresc, Gheorghe Ştefan, a fost primit cu mare bucurie şi nu a făcut nimeni scandal (…) Dacă Ludovic Orban sau Călin Popescu-Tăriceanu se trezesc să uite cum s-au raportat la Gheorghe Ştefan şi la alte personaje...”, a comentat liberalul.

Acesta a contestat validitatea afirmaţiilor privitoare la nemulţumirea în rândul electoratului liberal pe care ar provoca-o candidatura lui Becali. Antonescu a observat că, în cazul în care Becali nu ar fi votat, ARD ar fi propus un colegiul 25 un candidat cu greutate, pe care şi l-ar dori neapărat în Parlament, lucru care nu s-a întâmplat. „Constat că este scos profesorul Vlaston şi este adusă o domnişoară care, este limpede, nu-i o persoană de vârf pe care mizează PD-ul. Pesemne Gigi Becali va fi votat şi asta contează”, a apreciat Antonescu.

A ajunge să credem că de Gigi Becali depinde calitatea Parlamentului viitor este o exagerare”, a concluzionat Crin Antonescu.