Antena 1 îl ameninţă cu tribunalul pe Petrişor Obae, deținătorul site-ului „Pagina de Media”

Postul de televiziune Antena 1 a declarat că îl va acționa în instanță pe deținătorul site-ului "Pagina de Media", Petrişor Obae, pe motiv că articolele publicate de acest site au adus televiziunii Antena 1 prejudicii în valoare de jumătate de milion de euro.

07 feb. 2013, 16:49
Antena 1 îl ameninţă cu tribunalul pe Petrişor Obae, deținătorul site-ului „Pagina de Media”

„Antena TV Group îl va acționa în instanță pe domnul Petrișor Obae, deținătorul site-ului “Pagina de Media”, având în vedere prejudiciile de imagine și materiale produse companiei noastre prin acțiunile de defăimare ale postului de televiziune Antena 1 și a emisiunii Acces Direct”, se arată în comunicatul televiziunii.

Potrivit aceluiaşi comunicat, Antena 1 a declarat că „acțiunile domnului Obae au un caracter de manipulare a opiniei publice și a clienților care au relații comerciale cu Antena 1”. Companie ţine să precizeze că „situația este agravată de atitudinea ostilă și dezechilibrată pe care domnul Obae a manifestat-o în mod constant de-a lungul timpului față de postul nostru, comparativ cu alte televiziuni”.

Postul Antena 1 a anunţat că îl va acţiona în judecată pe Petrişor Obae, în cursul zilei de vineri, adăugând faptul că prejudiciile produse depăşesc suma de 500.000 de euro.

Scandalul a pornit după ce site-ul „Pagina de Media” a publicat un articol în care a prezenta un episod al emisiunii Acces Direct, difuzat în cursul zilei de luni. Site-ul a dezbătut un reportaj realizat la Adriana Bahmuţeanu acasă, unde Ioana Tufaru a fost filmată în timp ce îşi curăţa o ureche cu un beţigaş. Petrişor Obae a fost frapat de faptul că obiectul folosit pentru igienizare a fost arătat telespectatorilor, în prim-plan.

Ulterior, în cursul zile de marţi, „Pagina de Media” a publicat o listă a clienților de publicitate care au avut publicitate în ediția de luni a emisiunii Acces Direct cu Ioana Tufaru. Acest articol a dus la o reacţie negativă din partea companiei Avon, care a decis retragerea spoturilor din calupurile publicitare ale acestei emisiuni, urmând să se reorienteze către alte spoturi orare ale aceluiaşi post de televiziune.

Petrişor Obae a spus că informaţiile prezentate de el au putut fi vizionate de toţi cei care a văzut emisiunea, mai ales că a avut o audienţă record. De asemenea, el a adăugat că va apela la serviciile unui avocat, dacă va fi cazul.

„Ceea ce am scris pe Paginademedia.ro a fost reflectarea a ceea ce s-a întâmplat în emisiunea de pe Antena 1. Informaţiile publicate au putut fi văzute şi de ceilalţi telespectatori ai emisiunii. Decizia de a retrage reclama dintr-o sigură emisiune, nu de pe tot postul de televiziune, i-a aparţinut companiei Avon şi nu a fost făcută la cererea Paginademedia.ro”, a declarat Petrişor Obae pentru ROMÂNIATV.NET.