Antena 1, AMENDATĂ cu 20.000 de lei pentru „IGIENA” Ioanei Tufaru

Antena 1 a fost amendată cu suma de 20.000 de lei pentru ediția din 4 februarie a emisiunii Acces Direct, în care Ioana Tufaru a fost umilită. Consiliul a mai votat propunerile altor doi membri – întreruperea emisiei cu 3 ore și 100.000 de lei amendă – însă acestea nu au întrunit numărul de voturi, anunţă Pagina de Media.

RomaniaTV.net
12 feb. 2013, 16:54
Antena 1, AMENDATĂ cu 20.000 de lei pentru „IGIENA” Ioanei Tufaru

CNA a luat marţi în discuție subiectul emisiunii „Acces Direct”  în care a fost discutată „igiena” Ioanei Tufaru, după ce consiliul a primit 120 de sesizări.

„Nu mai e un secret că aici dezvoltăm un scenariu. Avem o poveste care începe de anul trecut. Personajul Ioana Tufaru s-a construit la o altă televiziune”, a declarat Cristian Ionescu, managerul redacției care se ocupă de emisiunile Acces Direct și Un show păcătos, în fața CNA despre ediția din 4 februarie a emisiunii Acces Direct.

Potrivit reprezentantului postului, între Ioana Tufaru și Antena Group există un contract pentru aparițiile sale la emisiunile postului, contract semnat în 4 februarie 2013.

„Relația contractuală a început în iarna lui 2012. O să punem la dispoziția membrilor un model de contract. Fiecare contract are și o anexă pe care doamna Tufaru o semnează în momentul în care își dă acordul să apară în emisiune. Nu mai e un secret că aici dezvolăm un scenariu. Avem o poveste care începe de anul trecut. Personajul Ioana Tufaru s-a construit la o altă televiziune și am decis să facem o poveste închegată din care 80% este reală. A acceptat să joace acest personaj. Noi suntem una dintre principalele ei surse de venit”, a spus reprezentantul postului în faţa membrilor CNA, citat de paginademedia.ro.

Într-o înregistrare adusă la CNA, Ioana Tufaru susţine: „Ceea ce nu știe lumea e că eu, de fapt, prin aparițiile pe care le am la Antena 1, totul este un rol jucat de mine. Un scenariu stabilit dinainte. Toate aparițiile au fost pe baza unui scenariu. E un scenariu din viața mea. Am știut dinainte tot ce se va întâmpla. Știam că după acel material de la Acces Direct urma să mergem la un salon de înfrumusețare, să facem și lucruri mai plăcute. A fost un scenariu dur într-adevăr, dar am zis să facem și lucruri frumoase și urâte. Nu regret nimic”.

Reacţiile membrilor CNA au fost diferite. Christian Mititelu nu a fost de acord cu vizionarea înregistrării cu Ioana Tufaru. Florin Gabrea, înaintea de vizionarea înregistrării cu Ioana Tufaru, a cerut să-i fie arătată pagina unde Ioana a semnat că este de acord să i se cotrobăie printre picioare, prin urechi. Narcisa Iorga a acuzat postul că „oripilaţi publicul şi mințiți”, iar fostul preşedinte al CNA Răsvan Popescu a susţinut că „postul are obligația să informeze publicul cu ce s-a întâmplat în realitate, poate chiar să difuzeze această înregistrare”.