ANM: Se aşteaptă ploi însemnate cantitativ în noaptea de joi spre vineri. Vezi zonele vizate

Meteorologii au emis o informare meteorologică fără cod în care se precizează că la noapte sunt aşteptate ploi însemnate cantitativ în Moldova şi in zona Carpaţilor Orientali.

RomaniaTV.net
19 sept. 2013, 10:10
ANM: Se aşteaptă ploi însemnate cantitativ în noaptea de joi spre vineri. Vezi zonele vizate

Potrivit ANM, începând de joi, ora 20.00 până vineri dimineaţă, ora 8.00, în Moldova si in zona Carpatilor Orientali va ploua pe arii relativ extinse. Ploile vor fi moderate cantitativ, astfel ca izolat se vor cumula 15…20 l/mp.

Din păcate, veştile legate de vremea de la sfârşitul săptămânii nu sunt tocmai bune. Sâmbătă va fi mai rece decât în mod normal pentru a treia decadă a lunii septembrie. De altfel, dimineaţa începe cu temperaturi la limita îngheţului. 0 grade vor fi în zonele depresionare. În regiunile intracarpatice şi la munte, cerul este va fi înnorat şi cad câteva ploi slabe, iar la altitudini de peste 1.800 de metri sunt posibile şi precipitaţii mixte. În celalalte zone va predomina soarele şi cu totul izolat îşi fac apariţia câţiva stropi de ploaie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 grade în estul Transilvaniei şi 23 de grade în sudul Munteniei şi al Olteniei.

Este răcoare şi sâmbătă în Bucureşti, dar se arată soarele, aşa că puteţi plănui o plimbare în aer liber dacă vă îmbrăcaţi mai gros. Vântul îşi face puţin simţită prezenţa, iar după-amiază vor fi cam 21-22 de grade.

VEZI PROGNOZA METEO PENTRU WEEKEND