ANI: Judecătorii CCR Augustin Zegrean şi Iulia Motoc NU SUNT INCOMPATIBILI

Judecătorii Augustin ZEGREAN și Iulia MOTOC nu sunt incompatibili, se arată într-un comunicat ANI, contrazicând afirmaţiile ministrului Justiţiei, Titus Corlăţean. Ministrul Justiţiei a declarat miercuri seara la România TV că "aştept ca plenul CCR, potrivit legii, să constate starea de incompatibilitate a celor doi judecători şi ca aceştia să-şi înceteze mandatul".

RomaniaTV.net
27 iun. 2012, 19:06
ANI: Judecătorii CCR Augustin Zegrean şi Iulia Motoc NU SUNT INCOMPATIBILI

„Domnul judecător Augustin ZEGREAN și doamna judecător Iulia MOTOC nu se află în nicio situație prevazută de Legea 176 /2010 referitoare la respectarea regimului juridic al incompatibilităților, conflictelor de interese sau la existența unor diferențe semnificative nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate. Precizăm faptul că, pe rolul Agenției Naționale de Integritate nu există niciun dosar de evaluare în curs, referitor la domnul judecător Augustin ZEGREAN, respectiv la doamna judecător Iulia MOTOC”, se arată într-un comunicat ANI.

Preşedintele ANI, Horia Georgescu, a declarat la România TV că judecătoarea Iulia Motoc nu se află în stare de incompatibilitate.

Iulia Motoc nu este în stare de incompatibilitate. Nu deţine nicio altă funcţie în altă instituţie. Nu Ministerul Justiţiei stabileşte cine este incompatibil. Nu în România. Doar ANI are această competenţă. Iulia Motoc, la fel ca foarte multe alte persoane, participă, în calitate de expert, la diverse programe în instituţii internaţionale, fapt care aduce prestigiul României„, a declarat preşedintele ANI, Horia Georgescu.

Ministrul Justiţiei a declarat miercuri seara la România TV că doi judecători ai CCR, Augustin Zegrean şi Iulia Motoc, sunt in stare de incompatibilitate şi trebuie revocaţi de la Curtea Constituţională.

„Aştept mâine ca plenul CCR, potrivit legii, să constate starea de incompatibilitate şi aceşti doi judecători să-şi înceteze mandatul„, a spus ministrul Titus Corlăţean.

VEZI REACŢIA JUDECĂTOAREI IULIA MOTOC