Angajaţii Romavia nu şi-au primit salariile de şapte luni

Vin la muncă, deşi sunt neplătiţi de şapte luni. Unii sunt la un pas de a fi evacuaţi din case, alţii ameninţă că vor recurge la gesturi extreme. Aproape 100 de angajaţi ai companiei Romavia spun că s-a depăşit orice limită şi au ajuns la Tribunal pentru a-şi cere drepturile.

RomaniaTV.net
08 dec. 2012, 09:38
Angajaţii Romavia nu şi-au primit salariile de şapte luni

Angajaţii Romavia sunt disperaţi. Ei spun că au ajuns să trăiască adevărate drame din cauza deciziilor proaste luate de şefi. „Am colege în situaţia de a retrage copiii de la şcoală, locuiesc în locuinţe sociale şi sunt pe punctul de a fi evacuate de acolo. Avem o colegă ajunsă într-o situaţie disperată, care a ameninţat că-şi va da foc în faţa companiei. Am făcut chetă pentru a ajuta această colegă”, a declarat o angajată care a ţinut să rămână anonimă.

Lucrătorii de la Romavia susţin că li s-au pus beţe în roate atunci când au ameninţat cu proteste. „Noi am vrut să mai ieşim în stradă, dar am fost ameninţaţi. Au ţinut de fapt să ne aducă la cunoştinţă să nu uităm că avem indicativ militar”, a mai spus respectiva angajată.

Una din angajate, Olga Miroiu, a anunţat conducerea companiei că va recurge la un gest extrem. „Nu mi-am primit salariul de şapte luni de zile. Am să mă sinucid pentru că nu am ce să-i pun copilului la pachet. Este chiar o disperare totală. Nici soţul nu lucrează. Deci efectiv eu trăiesc din alocaţia copilului. Din 42 de lei din care… ce pot să fac?”, a spus Miroiu.

Conducerea Romavia spune că soluţia e la MApN. „Este adevărat că salariaţii companiei nu şi-au mai primit drepturile salariale de şapte luni, păcat că am ajuns în această situaţie grea. Sperăm totuşi ca ministerul de resort să ne sprijine şi să ia măsurile necesare”, a afirmat Mihaela Voicu, director operaţiuni sol Romavia.

Ministerul Apărării Naţionale, în subordinea căruia se află compania, i-a pasat pe angajaţii Romavia la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, potrivit unei adrese trimise protestatarilor.

„Având în vedere dispoziţiile Ordinului ministrului apărării naţionale nr M 21/2011 privind delegarea către şeful Statului major General a competenţei îndeplinirii unor atribuţii (…), vă informăm că au fost demarate demersurile legale privind trecerea Regiei Autonome Compania Română de Aviaţie Romavia (…) din coordonarea Ministerului Apărării Naţionale în administrarea Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului”, se spune într-o adresă a MApN trimisă protestatarilor.