Angajaţii de la Oltchim şi Arpechim au primit bonurile de masă, însă nu şi salariile

După săptămâni de proteste, salariaţii de la Oltchim şi Arpechim şi-au primit bonurile de masă, nu însă şi banii. Deocamdată, salariile depind de băncile care au blocat conturile Oltchimului, iar veniturile oamenilor sunt în stadiul...de negocieri.

RomaniaTV.net
05 oct. 2012, 18:59
Angajaţii de la Oltchim şi Arpechim au primit bonurile de masă, însă nu şi salariile

Supărare mare printre angajaţii Oltchim. Ei ar fi trebuit să îşi primească o parte din salariu restant pe august, însă oamenii au plecat acasă fără nici un leu, ci doar cu tichetele de masă restante.

La fel ca angajaţii de la Oltchim, nici cei de la Arpechim nu şi-au primit avansul pe luna august, ci doar tichetele de masă.

„Astăzi se plătesc tichetele de masă (…) Pentru plata avansului pe august sunt blocate iî bancă. Dacă banii intră în bancă, îi va retine banca. Încerc să deblochez situaţia cu banca să dau salariile”, a declarat Mihai Bălan, directorul Oltchim.

Chiar şi aşa, angajaţii Arpechim ameninţă cu proteste săptămâna viitoare.

„Atâtea promisiuni de o lună şi ceva şi acest bâlci de două săptămâni, oamenii sunt varză (…) Ne gândim la acel miting pe care l-am programat pentru marţi. Ne gândim în ce măsură îi acordăm acestui nou director time out-ul solicitat de dânsul”, a precizat Marian Dumitru, liderul sindical al Arpechim.